رشد جسمانی و فیزیولوژیک 6

7 دلیل و 10 نکته برای افزایش اشتهای کودک

هفت دلیل و ده نکته برای افزایش اشتهای کودک

مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

کم اشتهایی کودک پیش دبستانی

کم اشتهایی کودک پیش دبستانی ممکن است باعث نگرانی والدین شود. با این حال، این مسئله در کودکان بین سه تا پنج سال بسیار رایج است. با این وجود، در برخی موارد نادر، از دست دادن اشتها می‌تواند ناشی از مشکلی جدی باشد. بنابراین، اگر متوجه شدید که کودکتان کمی بیش از حد اشتهای خود را از دست داده است، باید با پزشک مشورت کنید.

علت بی اشتهایی کودک

دلیل از دست دادن اشتها در کودکان

اگر کودک همیشه خسته و تحریک‌پذیر است، ممکن است به کمبود اشتها مرتبط باشد. برخی از دلایل از دست دادن اشتها در کودکان عبارتند از:

سرعت رشد آهسته

تغییر در رشد می‌تواند باعث کاهش اشتها در کودکان شود. در سال اول، کودکان به سرعت رشد می‌کنند. اما بعد از آن رشد کند می‌شود و به همین دلیل کودک به غذای کمتری نیاز دارد. در این دوره کم اشتهایی کودک کاملاً طبیعی است. در واقع، در سال دوم زندگی، کودکان فقط باید 2.3 کیلوگرم و 12 سانتی‌متر اضافه کنند، در حالی که در سال اول، 7 کیلوگرم و 21 سانتی‌متر رشد می‌کنند.

بیماری

بیماری اغلب می‌تواند منجر به کاهش قابل توجه اشتها در کودکان شود. اگر کودک شما از گلودرد، آنفولانزای معده، اسهال، سردرد، تب یا علائم دیگر رنج می‌برد، ممکن است کمتر از قبل غذا بخورد. خوشبختانه، بیشتر کودکان پس از بهبودی اشتها و وزن از دست رفته را دوباره به دست می‌آورند.

اضطراب کودک و تاثیر بر بی اشتهایی کودکاسترس و اضطراب

استرس می‌تواند اثرات منفی بسیاری بر کودکان خردسال داشته باشد. اگر متوجه کم اشتهایی کودک شدید یا به سختی می‌خوابد، ممکن است مشکل به استرس مربوط باشد. برای رفع اشتهای ضعیف فرزندتان، باید علت استرس را شناسایی کرده و آن را برطرف کنید. برخی از علل رایج استرس در دوران کودکی عبارتند از:

  • مسائل خانوادگی مانند مرگ در خانواده، مرگ حیوان خانگی یا تولد خواهر یا برادر
  • قلدری کودک دیگر در مدرسه
  • ناتوانی در مقابله با فشار تحصیلی و انتظارات غیرعملی والدین

افسردگی

افسردگی کودک می‌تواند دلیل دیگری برای بی‌اشتهایی کودک باشد. اکثر والدین افسردگی را با غم و اندوه اشتباه می‌گیرند. اما غم و اندوه و افسردگی یکی نیستند. احساس غم و اندوه با گذشت زمان از بین می‌رود، اما افسردگی این طور نیست. افسردگی نه تنها کودک را غمگین می‌کند بلکه در زندگی عادی او نیز اختلال ایجاد می‌کند. اگر فرزند شما علاقه‌ای به انجام فعالیت‌های لذت‌بخش پیشین ندارد، ممکن است افسرده باشد. تغییر در عادات غذایی می‌تواند نشانه قوی افسردگی باشد. توصیه می‌شود در صورت نگرانی به دنبال صحبت با یک مشاوره کودک و نوجوان باشید.

داروها
داروها عوارض جانبی متعددی دارند که یکی از آنها کم اشتهایی کودک است. معمولاً چنین عوارضی را در داروهای آنتی‌بیوتیکی، داروهای بیماری قلبی و عفونی می‌بینیم. در صورتی که با شروع مصرف دارو، فرزندتان کم اشتها شده است، شاید لازم باشد برای تغییر دوز دارو یا نوع آن با پزشک مشورت کنید.

کم خونی
کم خونی یکی دیگر از دلایل کاهش اشتهای کودک است. کودکان مبتلا به کم خونی بی‌حال، خسته و تحریک پذیر به نظر می‌رسند. اگر کم خونی درمان نشود، می‌تواند در رشد و عملکرد کودک در مدرسه نیز اختلال ایجاد کند. در صورتی که مشکوک به کم خونی کودک هستید، با مشورت پزشک یک آزمایش خون از او بگیرید.

انگل روده
کرم روده نیز از علل مهم کم اشتهایی کودک است. کرم‌ها وارد سیستم گوارش کودک می‌شوند و به صورت انگل در آنجا زندگی می‌کنند و باعث خونریزی روده، بی‌اشتهایی، اسهال خونی و غیره می‌شوند. این مشکل بیشتر در کودکانی دیده می‌شود که با حیوان خانگی مانند گربه یا سگ زندگی می‌کنند. در صورتی که به این مورد مشکوک هستید با پزشک مشورت کنید.

اگر در رابطه با تغذیه کودک نوپا سوالی دارید، و یا می خواهید تکنیک های کمک به کم اشتهایی کودک نوپا را بدانید، مطالعه ی این مقاله ها از شادآموز را از دست ندهید.

چه زمانی برای کاهش اشتهای کودک پیش دبستانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر کودکتان وزن و قد طبیعی دارد، به احتمال زیاد جای نگرانی نیست. زیرا برخی از کودکان ریز نقش نیاز کمتری به مواد غذایی دارند و بنابراین اشتهای کمتری نیز نسبت به همسالان خود دارند. اما اگر از دست دادن اشتها به صورت ناگهانی و با کاهش وزن همراه است، بهتر است برای شناسایی علت و اصلاح آن با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

مقالات مرتبط:

تکنیک های کمک به کم اشتهایی کودک نوپا

 

راهکارهای رفع کم اشتهایی کودک

ده راهکار برای رفع کم اشتهایی کودک

برای کمک به افزایش اشتهای کودک راهکارهای متعددی وجود دارد. پیش دبستانی شادآموز برخی از بهترین راهکارها را به شما پیشنهاد داده است تا نگرانی‌های والدین را کاهش دهد:

  • بچه‌ها دوست دارند میان وعده بخورند. اما این میان وعده‌ها باید به اندازه وعده‌های غذایی خوب و مفید باشند. انتخاب‌های غذایی هوشمندانه داشته باشید. به عنوان مثال، به جای چیپس و ساندویچ، بادام زمینی بوداده یا به جای کوکی، سبزیجات پخته به کودک بدهید. به آنها اجازه ندهید نزدیک به وعده‌های غذایی اصلی، میان وعده بخورند. یک فاصله زمانی مناسب بین آنها در نظر بگیرید. همچنین، زمان سرو وعده‌های غذایی را نزدیک به ساعتی تنظیم کنید که کودک معمولاً گرسنه می‌شود.
  • بادام زمینی و کره ی آن به افزایش اشتها و پروتئین‌سازی کمک می‌کند. برای بهبود اشتهای کودک از این ماده غذایی در وعده صبحانه و شام استفاده کنید.
  • اگر کم اشتهایی کودک شامل مصرف شیر می‌شود، آن را به شکل پنیر، ماست، خامه و کشک به رژیم غذایی او اضافه کنید. همچنین می‌توانید سوپ شیر، فرنی یا شیربرنج برای او درست کنید.
  • اگر اشتهای فرزندتان کم شده است، لقمه‌های کوچک‌تر و در دفعات بیشتر به او بدهید تا زمانی که خودش به درستی غذا بخورد. مقادیر کمتر، همراه با افزایش دفعات تغذیه، منجر به افزایش متابولیسم و در نتیجه افزایش اشتها می‌شود.
  • فهرستی از غذاهای مغذی که فرزندتان دوست دارد بخورد تهیه کنید و غذاها را مطابق با ذائقه او تنظیم کنید. وقتی کودک غذای مورد علاقه‌اش را در بشقاب می‌بیند، احتمال بیشتری دارد که غذا بخورد. مقاله ی 8 راهکار طلایی کمک به غذاخوردن کودک از شادآموز را بخوانید.
  • برخی از گیاهان و چاشنی‌ها مانند زنجبیل، رب انار، ویتامین سی و مواری مانند این به عنوان محرک اشتها عمل می‌کنند. آب لیمو و سرکه نیز ترشحات معده و اشتهای فرد را تحریک می‌کنند.
  • به غذاهای کودک رنگ و نقش بدهید. چند سبزی و ماده خوراکی را با هم ترکیب کنید تا رنگ‌های متنوعی را در وعده غذایی کودک خود اضافه کنید. غذا را برای کودک تزئین کنید.
  • با توت فرنگی، عسل، موز، یخ و ماست یونانی یک اسموتی درست کنید تا یک میان وعده سالم و مغذی برای کودک آماده کنید.
    در برخی موارد کم اشتهایی کودک به دلیل معرفی غذا و طعم‌های جدید است. سعی کنید غذاهای جدید را به آرامی به رژیم غذایی کودک اضافه کنید یا آنها را همراه با مواد غذایی آشنا ترکیب کنید تا ذائقه کودک به طعم آنها عادت کند.

مربیان پیش دبستانی شادآموز، بر اساس تحقیقات و آموخته‌های علمی خود، به شما این اطمینان را می‌دهند که تنبیه و اصرار کمکی به رسیدن به خواسته‌هایتان در برابر کودک نمی‌کند. اگر فرزندتان میلی به غذا ندارد، به او اصرار نکنید. همچنین، اصرار به تمام کردن غذای داخل بشقاب کار درستی در قبال کم اشتهایی کودک نیست. در عوض، نیم ساعت بعد از او سوال کنید که آیا به غذا میل دارد یا خیر.

در ادامه ی این مقاله می توانید چگونگی آماده سازی کودک برای ورود به پیش دبستان از شادآموز را بخوانید.

کمبود اشتها می‌تواند بر رشد و تکامل طولانی مدت کودک تأثیر بگذارد. بنابراین، اگر احساس می‌کنید فرزندتان کمتر از حد معمول غذا می‌خورد، ابتدا به الگوهای غذایی او توجه کنید. قد و وزن آنها را زیر نظر بگیرید تا رشد او را بر اساس محدوده طبیعی بررسی کنید. در صورتی که شاهد افت وزن و قد فرزندتان هستید، با پزشک اطفال مشورت کنید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

momjunction

 

نوشته های مرتبط

1 فکر در مورد “ 7 دلیل و 10 نکته برای افزایش اشتهای کودک

  1. مامان النا گفت:

    به نظر من واسه میان وعده بهتر تنقلاتی که می خورن هم مقوی باشه نچیپس و پفک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.