رابطه والد و کودک 5, رابطه والد و کودک 6

ارتباط پدر و پسر | افزایش کیفیت رابطه پدرپسری

رابطه ی پدر و پسر

مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه

هر مردی می تواند پدر باشد، اما پدرِ خوبی بودن از دیدگاه فرزندتان، و به خصوص فرزند پسر مسئله ایست که اکثر پدران به دنبال آن هستند.

چرا که پدران بیشتر از مادران با فرزند پسرشان دچار چالش هایی می شوند. حتما شما هم خاطراتی در ارتباط با پدرتان از کودکی خود دارید که ممکن است دوست ‌داشتنی و دل نشین و یا ناراحت کننده و دلسرد کننده باشند.

اما چیزی که امروز شما را برای خواندن این متن به این جا کشانده است، خواسته ی قلبی شما برای تبدیل شدن به پدری خوب و ساختن خاطراتِ شیرین بیشتری برای فرزندتان است.
در این مقاله از شادآموز به اینکه بهترین رفتار پدر با پسر چگونه است می پردازیم. اگر شما یک پدر هستید و خداوند به شما فرزند پسری عطا کرده پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

رابطه پدر و پسر چگونه است؟

رابطه ی پدر و پسر چگونه است؟

ارتباط پدر و پسر از گذشته های دور و در داستان های قدیمی نیز مورد توجه مردم بوده است امروزه نیز فیلم ها و داستان های زیادی در مورد این ارتباط و چالش هایی که پدران و پسران با همدیگر دارند، وجود دارد.

پدران در سال‌هاي اولیه ی تولد کودک به قهرمان او تبدیل می شوند. در نگاه کودک پدر قوی، بزرگ و توانمند است و کودک تا زمانی که کنار او باشد احساس امنیت می کند. به مرور که کودکان بزرگتر می شوند فرزند پسر با پدر به چالش های بیشتری برمی خورد. این در حالی است که رفتارهای او را الگو نیز قرار می دهد. زیرا پدران در یاد دادن نقش جنسیتی مردانه به پسرانشان الگو هستند.

توصیه هایی برای بهترین رفتار پدر با پسر

رفتاری مناسب با همسرتان داشته باشید:

همانطور که گفتیم پسران شروع به الگوسازی رفتار از پدر خود می کنند بنابراین نوع رفتار و تعامل شما با همسرتان الگویی است که او از رفتار با خانم ها به عنوان یک مرد از پدرش می آموزد. کودکان همیشه به خوبی رفتارهای بزرگسالان را مشاهده می کنند و سپس در موقعیت های مشابه به تقلید آن رفتارها می پردازند.

رابطه پدر و پسر-2

علائق مشترکی بین خود و پسرتان داشته باشید:
سعی کنید علائق مشترکی بین خودتان داشته باشید مثل بازی فوتبال، شنا و دیدن برنامه ی تلویزیونی و..‌.‌ و زمان هایی را برای گذراندن وقت با هم خالی کنید. سعی کنید به فرزندتان و احساسات او نزدیک شوید و علائق مشترک جدیدی پیدا کنید و برای آن وقت بگذارید.

دقت کنید که با بزرگتر شدن پسرتان علائق او نیز ممکن است تغییر کند. دلخور نشوید اگر زمانی او دوست نداشت مثل ۵ سالگی اش با شما به استخر بیاید، و یا کارتون ببیند. اگر دیگر به فعالیت های گذشته اش علاقه ای نشان نداد، علائق مشترک جدیدی پیدا کنید.

برای آن که رابطه ای سالم و شاد داشته باشید باید برای یکدیگر زمان صرف کنید و در مورد تغییر علائق کودکان در سنین رشد و بلوغ شان، دلسرد نشوید و راه های دیگر را برای برقراری ارتباط با او پیدا کنید.

مهارت گوش دادن را تمرین کنید:

از جمله مهارت های مهم در برقراری ارتباط با افراد گوش دادن همدلانه است. سعی کنید وقتی پسرتان حرف می‌زند دنیا را از دریچه نگاه او ببینید. قضاوتش نکنید. اگر قضاوت کنید و یا سرزنشش کنید ممکن است دیگر نتواند به شما اعتماد کند و مسائل و نگرانی هایش را از شما پنهان کند. مطمئنا این چیزی نیست که شما به عنوان یک پدرِ خوب بخواهید.

برقراری رابطه ی سالم با قرزندتان و گوش دادن به نگرانی ها، مشکلات و ناراحتی های او زمینه ای برای پیشگیری از بروز مشکل در دوران بزرگسالی او ایجاد می کند.

دخترانه /پسرانه ، این گفتارها را متوقف کنید:

رنگ ها، بازی ها و اسباب بازی ها و حتی لباس ها جنسیت ندارند. این ما بزرگسالان هستیم که به چنین چیزهایی نماد و جنسیت می دهیم. کودکان تصوری از آنچه باید برگزینند ندارند.

ما از زمانی که جنسیت کودک در شکم مادر تعیین می شود شروع به خرید ماشین و تفنگ و وسایلی به رنگ آبی و یا عروسک، لوازم خانه و وسایلی به رنگ صورتی می کنیم.

البته درست است که این ها در به عهده گرفتن نقش جنسیتی مناسب با جنسیت کودک در آینده کمک کننده هستند اما اگر پسرتان به بازی با عروسک ها علاقه دارد به او اجازه دهید این تجربه را داشته باشد و او را تحقیر نکنید و نترسانید.
نگران نباشید پسر کوچولویتان زمانی که بزرگ تر شود به الگو برداری از رفتار های پدر و سایر مردان اطرافش می پردازد.

ممکن است پر مشغله باشید، ولی سعی کنید از زمان هایی که در کنار هم هستید استفاده کنید:

از زمان های کوتاه نیز استفاده کنید، اگر می توانید پسرتان را با ماشین خودتان به مدرسه ببرید و هنگام رانندگی با او صحبت کنید. در مورد رفتن به یک رویداد ورزشی، اتومبیل ها، تناسب اندام و موسیقی و خواننده ها می توانید صحبت کنید. حتی برنامه بچینید که با همدیگر آشپزی کنید و چیزی را که او دوست دارد بپزید. نگران طرز تهیه هم نباشید در اینترنت همه چیز وجود دارد. فقط سرچ کنید و مراحل را دنبال کنید.

رابطه پدر و پسر-3

شما کامل نیستید و پسرتان نیاز دارد این را بداند:

می دانم الان چه فکر می کنید در کودکی پدر قهرمان زندگی ما بوده است و حتما شما هم دوست دارید قهرمان زندگی او باشید. ولی قهرمان بودن برای زندگی کافی نیست. در بحث تربیت کودک و روش های تربیتی کودک مدل های مختلفی وجود دارد که می توانید در این مقاله از شادآموز آنها را بخوانید.

در مورد روزتان برای کودکتان صحبت کنید. شما ممکن است از رفتاری خجالت زده شده باشید، ممکن است اشتباه کرده باشید یا مسئله ای خنده دار برای شما پیش آمده باشد و یا حتی نگران و غمگین شده باشید.

فراموش نکنید که شما بهترین الگو برای فرزندتان هستید. او هم در زندگی تمام هیجانات خوب و بد را تجربه خواهد کرد … شرمنده خواهد شد و غمگین …

ولی در آن شرایط نحوه ی برخورد شما با آن مسائل می تواند برای او الگویی مناسب باشد. او کامل نیست، همانطور که شما کامل نبودید. و فرزند شما نیاز دارد متوجه این موضوع شود. مطمین باشید پسر شما از شنیدن این که شما هم کامل نیستید لذت می برد.

ارتباط با دوستان دیگر:

تعطیلات آخر هفته، کمپینگ، دوچرخه سواری، پیاده روی و گرفتن عکس را می توانید با یکدیگر برنامه ریزی کنید. می توانید پسرتان را تشویق کنید تا یک دوست و پدرش را همراهتان بیاورد، این آخر هفته ها می توانند فوق العاده باشد.

ما در مهد و پیش دبستانی دوزبانه شادآموز، پیوسته در تلاشیم که فضایی شاد و آموزنده برای کودکان فراهم کنیم. در راه تحقق این فضا، کودکان عزیزان مان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار یکدیگر، با کمک مربیان و متخصصان کودک و با استفاده از جدیدترین متدها، آموزش های مختلف را به همراه بازی و سرگرمی فرا می گیرند.

اگر در زمینه ی ارتباط پدر و پسر سوالی دارید و یا تجربه ای دارید که می تواند برای دیگران مفید باشد، می توانید در قسمت دیدگاه های همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

شاد آموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منابع:

thefatheringproject

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.