بلاگ, رابطه والد و کودک 5, رابطه والد و کودک 6

اثرات دادزدن بر سر کودک

اثرات داد زدن بر سر کودک

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

ما همیشه بهترین ها را برای فرزندانمان می‌خواهیم اما آن ها گاهی با رفتارهایشان ممکن است ما را عصبانی کنند و باعث شوند جوری رفتار کنیم که نمی خواهیم. اشکالی ندارد اگر از کودک خود ناامید و یا عصبانی شوید. اما باید بدانید که نحوه بیان عصبانیت تان بسیار مهم است و تاثیر مهمی در رفتارهای بعدی کودک شما دارد …

در واقع رفتارهایی تنبیهی مثل داد زدن بر سر کودک می تواند تاثیری خیلی بدتر از آنچه رفتار اولیه او در رشد و شخصیت کودک می گذارد، برای وی داشته باشد.

در ادامه اثرات بلند مدت داد زدن والدین بر سر کودک را با یکدیگر بررسی می کنیم.

اثرات بلند مدت داد زدن بر سر کودک

اثرات بلند مدت داد زدن بر سر کودکان

  1. فریاد زدن می تواند رفتار بد کودک را بدتر کند
    گاهی والدین فکر می کنند که با فریاد زدن می توانند جلوی رفتار اشتباه کودک خود را بگیرند، اما این داد زدن ها هر دفعه نیاز دارد که بلندتر شود تا بتوانند تاثیر خود را بگذارند و این داستان هر بار بدتر می شود و اثر گذاریش نیز کمتر.
    و به مرور و با بزرگتر شدن کودک، او تمایل پیدا می کند که رفتاری به مراتب بدتر انجام دهد در نتیجه مشکلات رفتاری اش بدتر خواهند شد.
  2. در اثر داد زدن والدین، ممکن است نحوه رشد مغز کودکان تغییر کند
    دادزدن ها و سایر تنبیهات سخت می توانند نحوه رشد مغز کودکان را تغییر دهد و از آن جایی که مغز رویدادهای منفی را سریع تر و کامل تر پردازش می کند اثر بیشتری بر مغز او می گذارد.
  3. داد زدن والدین ممکن است باعث افسردگی کودکان در سنین بالاتر شود
    علاوه بر اینکه کودکان از داد زدن والدینشان می ترسند، ناراحت می شوند و احساس اندوه می کند ممکن است به دلیل ماهیت آزار دهنده ای که داد زدن دارد در آینده باعث مشکلات افسردگی کودکان شود.
  4. داد زدن بر سر کودکان ممکن است باعث مشکلات جسمانی و دردهای مزمن در آینده شود
    درباره رفتارهایی از والدین که از نظر کلامی به آزار کودکان می‌پردازد و یا سایر رفتارهای آزاردهنده و تنبیه کننده والدین که می توانند در آینده باعث ابتلا به سردردهای بد، آرتریت، کمردرد و گردن دردهای مزمن شوند.

به جای داد زدن بر سر کودک چجوری تنبیه کنم؟

پس به جای فریاد زدن بر سر کودکم با رفتار زشت او چه کنم؟

بگذارید این سوال را با پرسیدن سوالی از شما پاسخ دهم چه اتفاقی می افتد وقتی کسی سر شما داد میزند؟!!!

شما و کودکتان آنقدرها هم که فکر می‌کنید متفاوت نیستید و او هم مانند شما احساس مشابهی در مورد داد زدن ها دارد.
داد زدن به طور کلی کودکان را می ترساند، پرخاشگری آنها را بیشتر می کند و باعث می شود بیشتر احساس عدم امنیت بکنند.
در صورتی که کودک رفتار نامناسبی انجام دهد و والدین با آرامش با او رفتار کنند باعث می شوند که احساس امنیت، دوست داشته شدن و پذیرش بیشتری بکند.

کودکان در این صورت می توانند ارتباط بهتری با والدین خود برقرار کنند و در صورت برقراری ارتباط بهتر، بیشتر پذیرای گفت و گو و حل مساله با کمک شما خواهند بود.

اما کارهایی که می‌توانید انجام دهید:

  1. به خودتان زمان بدهید
    درست است که ممکن است بعضی از رفتارهای کودکتان شما را آزرده کند و از کوره در بیاورد اما کمی به خود زمان دهید از آنجا دور شوید و پس از چند لحظه و کمی نفس عمیق کشیدن دوباره بازگردید و به حل مشکل بپردازید.
  2. در مورد احساسی که دارید صحبت کنید
    صحبت کردن در مورد احساس خودتان در موقعیت های مختلف باعث می شود کمی آرام شود هم چنین این کار باعث می شود که کودکتان با احساسات آشنا شود. و از او بخواهید او هم چنین کاری بکند. این باعث می شود کودک نگرشی محترمانه در مورد دیگران داشته باشد و در آینده روابط اجتماعی بهتری برقرار کند. مقاله ی بیان احساسات کودک را بخوانید.
    در این مورد ترسی از بیان کردن احساسات منفی خود مثل خشم، ترس و شرم نداشته باشید کودکان باید بتوانند به خوبی با احساساتشان آشنا شوند شما می توانید در موقعیت های مختلف از آنها بخواهید که احساساتشان را بیان کنند.
  3. در مورد رفتارهای بد او به آرامی اما با قاطعیت صحبت کنید.
    داد زدن بر سر کودک و هشدار دادن به او و از راه دور راه مناسبی برای برقراری ارتباط با کودکتان نیست سعی کنید نزدیک او بیایید و طوری در برابر او قرار بگیرید که چشمانتان مقابل یکدیگر باشد، در این لحظه با قاطعیت اما به آرامی در مورد رفتار نادرستش با او صحبت کنید و سعی کنید برای حل مشکل به او پیشنهاد کمک بدهید.
  4. پیامدهای رفتار بد را برای کودک خود یادآوری کنید اما او را تهدید نکنید.
    به عنوان مثال کودکی دارد با اسباب بازی خود طوری بازی می‌کند که ممکن است باعث خراب شدن آن شود در این حالت بهتر است به جای آنکه کودک را تهدید کنید و سر او داد بزنید، از این که در صورت ادامه دادن این کار چه اتفاقی برای اسباب بازی اش خواهد افتاد و این رفتار او چه پیامدی دارد، به او هشدار دهید. اینگونه می توانید به کودک خود کمک کنید که انتخاب های بهتری داشته باشد.

مقالات مرتبط:

کودک 5 ساله از هیجانات چه میداند؟

بهانه گیری کودک و برخورد مناسب با آن

راهکارهای کنترل توجه طلبی کودک

چگونه به کودک قول بدهیم و بدقولی را جبران کنیم؟

 

اگر اشتباهی بر سر کودک فریاد زدم چه؟

اگر اشتباهی باز هم فریاد زدم چه کنم؟

شما با خواندن این مقاله به دنبال این هستید که راه های عدم فریادزدن بر سر کودک را یاد بگیرید، اما ممکن است گاهی شرایط آنطور که پیش بینی می کردید پیش نرود و در نهایت باز هم بر سر کودک خود داد بزنید اشکالی ندارد خودتان را سرزنش نکنید در این صورت در برابر فرزند خود به اشتباه خود اشاره کنید و عذرخواهی کنید.

همچنین میتوانید در مورد احساستان در لحظه صحبت کنید، مثلا اینکه چقدر احساس ناراحتی و شرم دارید. اینگونه کودک شما نیز یاد می گیرد که همه ما ممکن است اشتباه کنیم ولی باید بابت آنها عذرخواهی کنیم.

گاهی نیز ممکن است متوجه شوید که اخیراً زیاد سر کودک خود داد میزنید و زودتر عصبانی می شوید و سعی در تنبیه او دارید در این حالت می توانید از مشاوران کمک گرفته و یا به کمک والد دیگر به حل مشکل خود بپردازید چرا که سلامت کودک شما تا حد زیادی بستگی به رفتارهای فعلی شما با او دارد. و تغییر در رفتار والدین تغییر در رفتار کودک را در پی دارد.

ما در مهد و پیش دبستانی شادآموز، فضایی امن و شاد برای کودکان فراهم کرده ایم. در این فضا کودکان عزیزانمان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار همدیگر با کمک مربیان و متخصصان کودک و با جدیدترین متدها، آموزش های متعددی همراه با بازی و سرگرمی دارند.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منابع:

healthline

healthline2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.