رشد جسمانی و فیزیولوژیک 5, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 6

راهکارهای نترسیدن کودک از آمپول

راهکارهای نترسیدن کودک از آمپول

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

تقریبا همه ی کودکان از آمپول زدن می ترسند و اگر بیمار شوند و یا زمان واکسن زدنشان فرا رسیده باشد، با نگرانی سوالاتی از شما می پرسند.

ترس کودک از آمپول از کجا نشات می گیرد؟

گاهی والدین واکنش هایی شدیدتر از فرزند خود به آمپول زدن او نشان می دهند، گاهی هم با یادآوری بیش از حد به کودکشان که آمپول درد ندارد و نباید نگران باشد و مسائلی از این قبیل، باعث نگرانی بیشتر کودک خود می شوند؛ برای خواندن ادامه مطلب و دانستن راهکارهایی برای کنترل کردن ترس کودک از آمپول زدن همراه ما باشید:

درست است که گاهی، در شرایطی که آمپول زدن خیلی ضروری نباشد به وسیله صحبت کردن با پزشک کودک و مطرح کردن ترس او می توانیم به جای آمپول، قرص و شربت دریافت کنیم و در عوض روند درمان کندتر را تحمل کنیم، ولی این موضوع مورد توجه است که کودکان تا پیش از چهار سالگی، حداقل بیست واکسن می زنند و در مواردی تزریق آمپول ضروری است، بنابراین پیدا کردن راهکارها و کمک کردن به کودک برای حفظ آرامش او در این اوقات اهمیت دارد.

راهکارهای نترسیدن کودک از آمپول

راه کارهایی برای از بین بردن ترس کودک از آمپول زدن

1. حرف زدن والدین با کودک قبل از آمپول زدن

اگر کودکتان از شما پرسید که نیاز است آمپول بزند یا نه، حقیقت را به او بگویید. و اطمینان حاصل کنید که کودک متوجه این موضوع شده که چرا باید آمپول یا واکسن بزند. به زبان خودش به او بفهمانید که این کار باعث محافظت و سلامت او می شود.

اگر کودکتان پرسید که آمپول زدن درد دارد و یا نه … باز هم حقیقت را بگویید، لازم نیست به دروغ به او بگویید که دردی ندارد، بگویید که بله کمی درد دارد اما فقط چند ثانیه طول می کشد. هم چنین می توانید به او یادآوری کنید که قبل ها و زمانی که فقط یک نوزاد بوده است نیز بارها آمپول زده است حالا که از آن زمان قوی تر شده، و کمتر درد آمپول را حس می کند.

2. نگرانی تان را به کودک منتقل نکنید

گاهی پیش می آید که والدین قبل از مراجعه به پزشک با کودک خود صحبت می کنند و به او می گویند که اگر پزشک آمپول تجویز کرد نگران نباشد و …! اصلا این کار را نکنید و در مورد این مسئله صحبتی نکنید، اگر خود کودک نگران این قضیه بود و از شما در مورد تجویز آمپول پرسید و شما پاسخ را نمی دانستید بگویید که نمی دانید و امکان دارد که دکتر پس از معالجه متوجه شود به آمپول نیاز داری.

راهکار نترسیدن کودک از آمپول

3. سعی کنید درد کودک را کمتر کنید

می توانید با پزشک کودک صحبت کنید و در صورتی که او استفاده از کرم بی حسی را قبل از واکسن زدن مجاز دانست، از کرم های بی حسی پوست بیست دقیقه قبل از واکسن زدن استفاده کنید تا درد او کاهش یابد. در زمان واکسیناسیون نیز با شوخی، بازی و داستان و شعر خواندن توجه کودک را از نگرانی برای واکسن زدن منحرف کنید.

4. کمی از کودک فاصله بگیرید ولی ارتباط چشمی را حفظ کنید

زمانی که نوبت کودک شما برای واکسن زدن فرا می رسد کمی با فاصله از او قرار بگیرید، زیادی نزدیک شدن باعث می شود پزشک یا پرستار نتوانند کارشان را به درستی انجام دهند و کودک نیز بخواهد واکنشی بیشتر نشان دهد. به حدی از کودک دور بایستید که ارتباط چشمی شما با او حفظ شود این کار باعث می شود کودک متوجه حمایت شما از او بشود و در عین حال دخالتی در کار کادرپزشکی ایجاد نمی شود. هم چنین می توانید برای او توضیح دهید که نمی توانید خیلی به او نزدیک شوید چرا که مزاحم کار پزشکان می شوید.

5. پس از تزریق کودکتان را نوازش کنید

بعد از واکسیناسیون یا تزریق آمپول کودکتان را در آغوش بگیرید و ببوسید تا زمانی که اطمینان حاصل کنید حالش خوب است و آرام گرفته است. می توانید محل تزریق را نوازش کنید، یخ بگذارید تا ورمش بخوابد. هم چنین می توانید از پزشک او در مورد داروهای ضد درد بپرسید تا پس از تزریق واکسن درد کمتری را حس کند.

6. انگیزه ایجاد کنید

شرایطی خوشایند برای بعد از واکسیناسیون کودکتان ایجاد کنید. مثلا به او بگویید که بعد از واکسن زدن به پارک می روید و یا بستنی می‌خورید اما هرگز قول هدایای عجیب و غریب به او ندهید و الکی نگویید که آمپول زدن دردی ندارد.

نترسیدن کودک از آمپول

7. پزشکی خوش رفتار برای کودکتان انتخاب کنید

اگر کودک بتواند ارتباط خوبی با پزشکش برقرار کند، درمان را راحت تر می پذیرد. همین شرایط برای خودمان نیز پیش می آید ما به پزشکی اعتماد می کنیم که توانسته باشیم با او ارتباط برقرار کنیم و او متوجه درد و ناراحتی ما شده باشد. کودک ما نیز نیازمند رابطه ای مثبت و مورد اعتماد با پزشکش است.
شما نیز اجازه دهید پزشک فرزندتان کمی از علائق او بداند و در مورد آن ها با او صحبت کند.

مقالات مرتبط :

درمان گوش درد کودک در پرواز

سفر با کودک در کرونا

اگر کودک به هیچ نحوی برای واکسن زدن راضی نمی شود، چه باید بکنید؟

معمولا نمی توانید با دادزدن بر سر کودک که هیچ جوری نمی خواهد واکسن بزند، او را مجبور کنید که آمپول یا واکسنش را بزند، در این زمان بهتر است او را نگه دارید تا تزریقش انجام شود ولی اگر باز هم مقاومت کرد اتاق را ترک کنید تا پزشک و پرستار او را بگیرند و تزریقش انجام شود. البته هر چه کودک بزرگتر شود بیشتر متوجه می شود که علت واکسیناسیون و یا تزریق آمپول چیست و راحت تر با این قضیه کنار می آید.

در مواردی نیز والدین ممکن است از آمپول بترسند، این ترس می تواند به کودک منتقل شود بنابراین باید شخص دیگری برای واکسیناسیون همراه کودک برود.

ما در مهد و پیش دبستانی دوزبانه شادآموز، پیوسته در تلاشیم که فضایی شاد و آموزنده برای کودکان فراهم کنیم. در راه تحقق این فضا، کودکان عزیزان مان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار یکدیگر، با کمک مربیان و متخصصان کودک و با استفاده از جدیدترین متد، آموزش های مختلف را به همراه بازی و سرگرمی فرا می گیرند.
در صورت داشتن هر گونه سوال با همکاران ما در شادآموز در ارتباط باشید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.