بازی, بازی و سرگرمی 4, بازی و سرگرمی 5, بازی و سرگرمی 6

بازی برای تقویت هوش هیجانی

بازی تقویت هوش هیجانی کودک

بازی حس سنج حرارتی و هوش هیجانی

به عنوان والد دوست دارید و وظیفه دارید هوش فرزند خود را تقویت کنید. این نه فقط شامل هوش آکادمیک که شامل دیگر انواع هوش نیز می‌شود. هوش هیجانی به عنوان توانایی فرد برای بیان و مدیریت مناسب احساسات و در عین حال احترام به احساسات دیگران تعریف می‌شود. این هوش مجموعه‌ای از مهارت‌هایی است که کودکان می‌توانند در هر سنی آن را فرابگیرند.

آموزش هوش هیجانی با منافع بسیار مهمی برای کودکان و بزرگسالان همراه است. کودکانی که هوش هیجانی بالاتری دارند بهتر می‌توانند تمرکز و توجه کنند، در مدرسه مشارکت بیشتری دارند، روابط مثبت بیشتری دارند و همدل‌تر هستند، رفتارهای خود را بهتر تنظیم می‌کنند و نمرات بالاتری کسب می‌کنند. برای بزرگسالان، هوش هیجانی بالاتر به روابط اجتماعی بهتر، احساسات مثبت بیشتر در مورد کار، و فرسودگی شغلی کمتر می‌انجامد.

اگر از گروهی از کودکان 3 ساله بپرسید که چه احساسی دارند، چه می‌گویند؟ خوبم؟ خوشحالم؟ اگر از گروهی از والدین بپرسید چطور؟ پاسخ آنها نیز ممکن است متفاوت نباشد! بسیاری از ما در هنگام پاسخ دادن به سوال “حالت چطوره؟” از واژگان محدودی برای توصیف احساسات خود استفاده می‌کنیم. در مقابل، پیش دبستانی‌ها و مدارسی که برای احساسات کودکان و والدین آنها ارزش قائل هستند، واژگان متنوعی را به کودک برای توصیف احساساتش می‌آموزند. بچه‌ها باید بدانند که چگونه احساس خود را تشخیص دهند. یکی از روش‌های آموزش هوش هیجانی به کودکان از طریق بازی است.

ما در پیش دبستانی شادآموز مهارت‌های مختلف را با هم ترکیب می‌کنیم و در یک بازی آموزشی اهداف مختلفی را دنبال می‌کنیم. کودک در ظاهر صرفاً از بازی لذت می‌برد، اما چیزهای زیادی از آن می‌آموزد. یکی از بازی‌های آموزش هوش هیجانی، هدف‌گیری صورتک‌هاست. در این بازی، کلمات مرتبط با احساسات مختلف مانند “عصبانی“، “ناراحت“، “خجالت‌زده” و “هیجان‌زده” نوشته شده‌اند. از کودک خواسته می‌شود نام آن را بگوید (ترکیب آموزش هوش هیجانی با آموزش زبان) و به طرف آن هدف‌گیری کند (آموزش مهارت‌های دست‌ورزی، هماهنگی چشم و دست). کودک می‌تواند در موقع پرتاب جمله‌سازی کند (برای مثال، من هیجان‌زده‌ام). ویدیوی بالا را ببینید و در خانه با فرزندتان تقویت هوش هیجانی را تقویت کنید.

این بازی را می‌توان با بازی حس سنج حرارتی نیز ترکیب کرد. در این نسخه، احساسات مختلف با طیف رنگی نشان داده می شوند. هنگامی که برای اولین بار کودکان را با حس سنج حرارتی آشنا می‌کنیم، هر رنگ را با یک کلمه توصیف می‌کنیم: قرمز = عصبانی، آبی = غمگین، سبز = آرام، زرد = شاد، بنفش = ترسیده. همانطور که کودکان استفاده از حس سنج حرارتی را یاد می‌گیرند، آشنایی بیشتری با احساسات مختلف پیدا می کنند. در جلسات بعد می‌توان این بازی را با خلق سنج عددی ترکیب کرد. در این نسخه از بازی هوش هیجانی، کودک یاد می‌گیرد که چگونه از محدوده‌های عددی برای بیان میزان احساس خود استفاده کنند.

این بازی‌ها به کودک آموزش می‌دهند که احساسات دیگری غیر از شادی، خوب بودن و ناراحت بودن نیز وجود دارند. برچسب زدن و صحبت کردن درباره احساسات به بزرگسالان و کودکان کمک می‌کند تا به احساسات مختلف خود در طول روز توجه بیشتری داشته باشند، آنها را بشناسند، و اقداماتی متناسب با احساس خود انجام دهند.

در عین حال، با استفاده از حس سنج حرارتی و خلق سنج عددی، کودکان یاد می‌گیرند که هیچ احساسی به خودی خود خوب یا بد نیست. گاهی ممکن است یکی از احساسات را، کم و بیش، داشته باشیم و این ایرادی ندارد. مربیان پیش دبستانی شادآموز با استفاده از بازی‌ها و تکنیک‌های مختلف به کودکان یاد می‌دهند که برای احساسات ناخوشایند می‌توانند از استراتژی‌های مختلفی برای مدیریت احساسات، کنترل شرایط و رسیدن به احساس خوب استفاده کنند. افزایش هوش فرزندتان در همه ابعاد را به ما بسپارید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

shadamooz_preschool

1 فکر در مورد “ بازی برای تقویت هوش هیجانی

  1. سلاله گفت:

    آموزش هوش هیجانی از طریق بازی شیوه مناسبیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.