رشد جسمانی و فیزیولوژیک 1, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 2, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 3

درمان گوش درد کودک در پرواز

درمان گوش درد کودک در پرواز

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

درمان گوش درد کودک در پرواز: چطور بی قراری کودک را تسکین دهیم؟

سفر با هواپیما به همراه یک نوزاد یا کودک خردسال همیشه با نگرانی از گوش درد همراه است. 25 تا 55 درصد کودکان در طول سفر هوایی دچار گوش درد می‌شوند و بی‌قراری می‌کنند. در این مطلب، شادآموز توصیه‌هایی را در مورد درمان گوش درد کودک در پرواز جمع آوری کرده است تا با آسایش بیشتری به سفر بروید و از ناراحتی فرزندتان و سایر مسافران جلوگیری کنید.

چرا گوش کودک در طول پرواز در می گیرد؟

گوش درد کودک

چرا گوش کودک در طول پرواز درد می‌گیرد؟

گوش میانی از اختلاف فشار بین هوای گوش میانی و هوای بیرون در هنگام برخاستن و فرود هواپیما دچار مقداری آسیب و فشار می‌شود. این اختلاف فشار در بزرگسالان با باز و بسته کردن فک، قورت دادن آب دهان و خمیازه کشیدن رفع می‌شود. اما کودکان نمی‌توانند این راهکارها را اجرا کنند و به همین دلیل بی‌تابی می‌کنند. گاهی نیز در طول سفر به دلایل مختلفی کودکان دچار تهوع شوند.

دیگر دلایل گوش درد کودکان در طول پرواز عبارتند از:

  • کودکان بیشتر از بزرگسالان دچار سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی می‌شوند.
  • بافت بیشتری در آدنوئید کودکان وجود دارد، که در پشت گلویشان است. این بافت می‌تواند گوش‌ها را مسدود کند (شاید شنیده باشید که آدنوئیدها باعث خروپف کردن برخی افراد می‌شوند).
  • کودکان مانند بزرگسالان نمی‌توانند به طور اختیاری آب دهان خود را قورت دهند یا خمیازه بکشند. این باعث می‌شود درمان گوش درد در آنان سخت‌تر باشد.
  • لوله‌های موجود در گوش که به یکسان کردن این فشار کمک می‌کنند در گوش بچه‌ها مستقیم هستند و مانند بزرگسالان منحنی نمی‌شوند و به سمت حلق تخلیه نمی‌شوند.

به همین دلیل، درمان گوش درد کودک در پرواز به عهده والدین است. با استفاده از راهکارهای زیر می‌توانید به فرزندتان کمک کنید تا پرواز آسوده‌تری را تجربه کند و زودتر از درد خلاص شود.

علائم گوش درد کودک در طول پرواز چیست؟

علائم گوش درد کودک در پرواز

علائم گوش درد کودک در طول پرواز چیست؟

اگر فرزندتان نوپا باشد و بتواند حرف بزند، احساس گرفتگی گوش را به صورت کلامی با شما در میان می‌گذارد. معمولاً کودکان ابراز می‌کنند که خوب نمی‌شنوند، احساس می‌کنند گوششان سنگین یا بزرگ شده و به هر حال تلاش می‌کنند وضعیت را به نحوی گزارش کنند. اما نوزادان گریه می‌کنند و گوش‌هایشان را با دست می‌کشند. ناآرامی کودکان در پرواز در بیشتر موارد به دلیل گوش درد است. اگر فرزندتان بی‌قرار است، حتی اگر دست به گوشش نمی‌کشد، بهتر است به این مورد شک کنید و برای رفع گرفتگی گوش اقدام کنید. موارد شدید گرفتگی گوش می‌تواند باعث سوراخ شدن یا پارگی در پرده گوش شود که یک غشای نازک و شفاف است که گوش خارجی را از گوش میانی جدا می‌کند. این حالت در موارد نادر، و بیشتر در پروازهای طولانی، وجود عفونت گوش از قبل، یا ارتفاع بسیار زیاد پروازی رخ می‌دهد.

راه های درمان گوش درد کودک در پرواز

درمان گوش درد کودک

راه های درمان گوش درد کودک در پرواز

بهتر است قبل از سفر، صندلی کنار راهرو و جلوی هواپیما را برای خودتان انتخاب کنید. در این قسمت از هواپیما سر و صدا کمتر است و فرزندتان آرامش بیشتری در طول سفر خواهد داشت. این کار ریسک بی‌قراری او را کمتر می‌کند. همچنین، با قرار دادن یک تکه پنبه تمیز در گوش کودک می‌توانید سطح سر و صدای هواپیما را کاهش دهید تا گوش درد کودک کمتر شود.

اگر کودک شما دچار سرماخوردگی یا علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است، از سفر با هواپیما خودداری کنید. در صورتی که نمی‌توانید سفر را لغو کنید، قبل از پرواز مایعات کافی با خود به همراه داشته باشید. در هنگام بلند شدن و نشستن هواپیما، به نوزاد شیر بدهید و از کودک نوپا بخواهید مقداری آب بنوشد. یا می‌توانید به کودک نوپا یک نی کوچک بدهید تا در آن فوت کند.

اگر نوزاد به همراه دارید، بهتر است در طول برخاستن و نشستن هواپیما به نوزاد شیر بدهید. مکیدن سینه مادر همانند آدامس جویدن بزرگسالان باعث می‌شود که گرفتگی گوش نوزاد برطرف شود. در طول پرواز، اگر نوزاد گریه می‌کند، بهتر است ابتدا از وضعیت پوشک، سیری، گرسنگی، دلدرد، سرما و گرما اطمینان حاصل کنید. پس از اطمینان از مطلوب بودن تمام موارد، احتمالاً بهتر است باز هم تکنیک شیردهی را برای مدت کوتاهی ادامه دهید تا گوش درد نوزاد برطرف شود.

اگر کودک شما بزرگتر است و می‌تواند درک کند و همکاری کند، او را تشویق کنید که چیزی را بجود، قورت دهد، فکش را باز و بسته کند یا خمیازه بکشد. انجام این کارها، حداقل چهار بار در طول پرواز و فرود، به درمان گوش درد کودک در پرواز کمک می‌کند.
در طول بلند شدن و نشستن هواپیما، کودک یا نوزاد را از خواب بیدار کنید. خواب بودن در این زمان، گوش درد را تشدید می‌کند.

به کودکان بزرگ‌تر آموزش بدهید که لب‌ها و سوراخ بینی را ببندند و هوا را به بیرون فشار دهند. این کار باعث باز شدن شیپور استاش می‌شود. توجه داشته باشید که این کار با کمی درد همراه است. از کودک بخواهید اگر احساس درد کرد، این کار را متوقف کند.

اگر بینی کودک گرفته است، با استفاده از پوار بینی، محتوای بینی کودک را تمیز کنید. همچنین، اگر دچار سرماخوردگی است، چند روز قبل از سفر، از پزشک در مورد روش‌های درمان گوش درد کودک در پرواز توصیه دریافت کنید.

دقت داشته باشید که هیچ دارویی برای جلوگیری از گوش درد کودک در پرواز وجود ندارد. آنتی هیستامین‌های خوراکی در کودکان موثر نبوده و هیچ دلیل علمی برای استفاده از این داروها وجود ندارد.

در نهایت، اگر هیچ یک از راهکارهای فوق برای درمان گوش درد کودک در پرواز موثر واقع نشد، بهتر است اجازه دهید نوزاد یا کودک گریه کند. هر چند این سر و صدا برای شما و سایر مسافران ناراحت‌کننده است، اما گریه باعث برطرف شدن اختلاف فشار در گوش کودک می‌شود و احتمالاً پس از مدتی کودک آرام می‌شود.

مقاله ی ماشین زدگی کودک در سفر و اسهال کودک در سفر راهنمای شما برای مسافرت همراه با کودک هستند.

اگر پس از خارج شدن از پرواز، طی مدت دو تا سه ساعت گوش درد کودک تسکین نیافت، به پزشک مراجعه کنید. یک معاینه شما را از سلامت گوش کودک یا نوزاد مطمئن خواهد کرد و در عین حال می‌توانید از راهنمایی پزشک برای تسکین درد فرزندتان کمک بگیرید. در صورت لزوم و با تجویز پزشک، می‌توانید از قطره گوش یا داروهای مسکن مانند استامینوفن ساده و ایبوپروفن استفاده کنید.

در ادامه ی این مقاله، می توانید همه چیز درباره ی سفر با کودک در کرونا را در این مقاله از شادآموز بخوانید.

در تقریبا تمام موارد درمان گوش درد کودک در پرواز، استفاده از راهکارهای فوق عملی است و مشکل برطرف می‌شود. پیش دبستانی شادآموز سفر خوشی را برای شما و فرزندانتان آرزو می‌کند و امیدواریم ایام تعطیلات و فراغت از کار و تحصیل برای شما و خانواده بهترین خاطره و لحظات را بسازد.

شاد آموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

chla

نوشته های مرتبط

2 فکر در مورد “ درمان گوش درد کودک در پرواز

  1. سمانه گفت:

    گوش بچه من هم حین پرواز همیشه درد می گرفتن مرسی از مطلب مفیدتون

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      ممنون که تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.