رشد جسمانی و فیزولوژیک 4, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 5, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 6

همه چیز درباره خواب بعد از ظهر کودک

همه چیز درباره خواب بعدازظهر کودک

مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

خواب بعد از ظهر کودک:

از چه سنی کودک می‌تواند چرت نزند؟

کودکان نوپا سرشار از کنجکاوی، با روحیه بالا و البته پر انرژی هستند. بنابراین، همانقدر که دوست دارید لحظات شیرینی را کنار آنها تجربه کنید، احتمالًا از زمان استراحتی که در بین خواب بعد از ظهر کودک به دست می‌آورید نیز لذت می‌برید. چرت زدن چقدر برای کودک مهم است؟ چرا کودک باید چرت بزند؟ از چه سنی کودک می‌تواند دیگر بعد از ظهرها نخوابد؟ اینها سوالاتی است که در این مقاله شادآموز به آنها پاسخ می‌دهد.

با رشد نوزادان و کودکان، میزان خواب روزانه آنها کاهش می‌یابد و نیاز خواب کودک بین چرت زدن و خواب شبانه توزیع می‌شود، اما کودکان در هر سنی به چه مقدار خواب نیاز دارند؟

خواب بعدازظهر کودک

نوزادان تا حدود 3 ماهگی سلطان چرت زدن هستند و می‌توانند تا 18 ساعت در روز بخوابند و معمولاً فقط یک یا دو ساعت در بین هر چرت بیدار هستند. قبل از رسیدن به اولین تولد، نوزادان به دو تا چهار چرت در روز نیاز دارند که هر یک ممکن است از 30 دقیقه تا دو ساعت طول بکشد.

در مقاله ی خوابیدن کودک در تخت خواب والدین از شادآموز، نکات مهمی درباره خوابیدن کودکان و ضرورت جدا خوابیدن کودک را شرح دادیم.

کودکان نوپا باید 12 تا 14 ساعت در روز بخوابند که شامل خواب بعد از ظهر نیز می‌شود. در فاصله زمانی بین اولین و دومین تولد، اکثر کودکان نوپا فقط یک بار در روز چرت می‌زنند، که معمولاً در اوایل بعد از ظهر انجام می‌شود. در این مرحله، ممکن است چرت زدن‌ها طولانی‌تر باشد و حدود 3 ساعت باشد.

بیشتر کودکان پیش دبستانی علاقه‌ای به چرت زدن ندارند با این وجود، اغلب آنها برای حفظ خلق و خو به آن نیاز دارند. کودکان پیش دبستانی به 11 تا 13 ساعت خواب نیاز دارند، ولی بخش زیادی از آن را در طول شب تامین می‌کنند. بنابراین اگر فرزندتان در روزهایی که چرت می‌زند، نمی‌تواند شب‌ها بخوابد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که چرت بعدازظهرش را کوتاه کنید.

بعد از 5 سالگی، بیشتر بچه‌ها دیگر نیازی به چرت زدن ندارند، اما یک خواب 30 دقیقه‌ای به آنها کمک می‌کند که بعد از ظهرها و موقع انجام تکالیف کمتر خمیازه بکشند. با این حال، اگر کودک هنگام شب خوب بخوابد، نیازی نیست زمان چرت زدن او طولانی شود.

مزایای خواب بعد از ظهر کودک

مزایای خواب بعد از ظهر برای کودک چیست؟

چرت زدن به بدن و ذهن در حال رشد کودک زمان می‌دهد تا در طول این تغییرات بزرگ استراحت کند و شارژ شود. به علاوه، بر خلاف تصور عموم، کودکی که در طول روز خسته می‌شود، شب‌ها سخت تر به خواب می‌رود. برای چرت عصرگاهی مزایای زیر برشمرده می‌شود:

یادگیری و تثبیت آموخته های کودک 

مطالعات نشان می‌دهند چرت زدن باعث می‌شود کودکان عملکرد بهتری در بازی حافظه داشته باشند و مطالبی که قبل از خوابیدن را یاد گرفته بودند، بهتر به یاد بیاورند.

تناسب اندام کودک

تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که به اندازه کافی نمی‌خوابند، یا خواب نامنظمی دارند، بیشتر در معرض چاقی هستند. بخشی از آن به این مربوط می‌شود که بچه‌ها زمانی که به اندازه کافی‌نمی خوابند، تمایل بیشتری به خوردن دارند. به علاوه کودکی که خسته است، انرژی زیادی برای فعال بودن، تحرک و ورزش ندارد که یکی دیگر از مسائل کلیدی در داشتن وزن سالم است.

خلق و خوی بهتر کودک

والدین می‌دانند که روزهای بدون چرت به معنی عصر و شب‌های پر از اشک و غر زدن است. مطالعات نشان می‌دهند کودکانی که چرت نمی‌زنند، کمتر خوشحال هستند، بیشتر مضطرب هستند و پرخاشگری بیشتری از خود نشان می‌دهند.

خواب بعد از ظهر کودک

کودکان از چه سنی دیگر به چرت زدن نیازی ندارند؟

همانطور که در بالا گفته شد سن قطع خواب بعد از ظهر کودک متفاوت است، پس لازم است والدین به نیازهای کودک خود توجه کنند. به طور کلی، اگر کودک در تمام روز تا زمان خواب شبانگاهی انرژی خود را حفظ می‌کند، دیگر نیازی به چرت زدن ندارند. علائم زیر به والدین کمک می‌کند، تا در این مورد تشخیص بهتری داشته باشند:

بعد از ظهرها به سختی به خواب می‌رود

کودکانی که دیگر در طول روز خسته نمی‌شوند و بدون خوابیدن خلق و خوی ثابتی دارند، ممکن است در زمان چرت زدن دچار مشکل شوند. به عنوان مثال، ممکن است او را ببینید که در تختش بازی می‌کند یا به آرامی با خودش حرف می‌زند، اما نمی‌خوابد. اگر کودک بدخلق می‌شود، احتمالا هنوز نیاز به خواب عصرگاهی دارد، اما زمان آن باید تنظیم شود. برای مثال، شاید بهتر است صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شود.

در خواب شبانگاهی مشکل پیدا کرده است

خواب بعد از ظهر ممکن است زمان خواب شب را به تعویق بیاندازد و باعث به هم ریختن برنامه خواب کودک شود. در این شرایط بهتر است مدت زمان چرت زدن را کاهش داد تا کودک زمان کافی برای خواب آلود شدن برای شب را داشته باشد.

زود بیدار می‌شود

چرت زدن در طول روز باعث می‌شود نیاز به خواب کودک زودتر تامین شود و صبح‌ها زودتر از موعد بیدار شود. اگر این طور است و کودک هنوز در سنی است که نیاز به چرت زدن دارد، به جای حذف کامل خواب عصرگاهی، چرت‌های او را کوتاه کنید.

در طول روز علائم خواب آلودگی ندارد

اگر کودک در طول روز خمیازه نمی‌کشد یا برای بیدار ماندن تلاش نمی‌کند و در عصر نیز بداخلاق نمی‌شود، ممکن است آماده قطع خواب بعد از ظهر باشد.

تغییر ساعت خواب شبانه پس از قطع خواب بعد از ظهر کودک

هنگامی که کودک دیگر در طول روز چرت نمی‌زند، معمولاً به خواب بیشتری در شب نیاز دارد. توصیه می‌شود شب‌ها زودتر برنامه خواب کودک را شروع کنید تا صبح سرحال‌تر از خواب بیدار شود. از آنجایی که کودکان پیش دبستانی به حداقل 10 ساعت خواب نیاز دارند، بهتر است زمان خواب او را به ساعت 9 شب تغییر دهید.

برای تشویق به خواب، توصیه می‌شود که برنامه منظمی برای خواب کودکان خود داشته باشند. یک روال شبانه خوب شامل یک لیوان شیر قبل از خواب، رعایت بهداشت مانند مسواک زدن یا حمام کردن، و کتاب خواندن یا خواندن لالایی باشد.

هر چه کودک بزرگتر می‌شود، زمان خواب او در شبانه روز کاهش می‌یابد. اما هنوز هم چرت زدن‌های گاه به گاه و بدون برنامه ریزی ممکن است رخ دهد. جهش‌های رشد، تغییر در برنامه‌های روزمره و مدرسه، فعالیت بدنی بیشتر در طول روز ممکن است بر خواب‌آلودگی کودک تأثیر بگذارد.

مقالات مرتبط با این مقاله:

اختلال خواب در کودکان

دیر خوابیدن کودک نوپا

کودکان پیش دبستانی بسیار فعال و پر انرژی هستند و به دلیل کنجکاوی در برابر خوابیدن مقاومت می‌کنند. اگر فرزندتان در پایان روز بدخلق می‌شود، بهتر است برنامه خواب او را کمی تغییر دهید تا بخشی از خواب خود را در بعد از ظهر تامین کند. ما در پیش دبستانی شادآموز از تمام ظرفیت‌های جسمی و فکری فرزندتان برای رشد و آموزش آنان استفاده می‌کنیم. احتمالاً یک خواب بعد از ظهر کوتاه برای تثبیت یادگیری و تامین مجدد قوای جسمانی فکر بدی نباشد.

شاد آموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

webmd

نوشته های مرتبط

2 فکر در مورد “ همه چیز درباره خواب بعد از ظهر کودک

  1. اصغری گفت:

    تا 18 ماهگی تا چند ساعت می تونن بخوابن

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      میزان نیاز به خوابیدن در کودکان مختلف، متفاوت هست و معمولا کودکان نوپا از 12 تا 14 ساعت در روز می خوابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.