رشد شناختی و زبان 5, رشد شناختی و زبان 6

یادگیری زبان دوم در کودکان 5تا 6 سال

یادگیری زبان دوم در کودکان 5تا6 سال

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

ارتباط برقرار کردن با دیگران از مهم ترین ارکان زندگی اجتماعی است. اینکه هر فردی بتواند منظور و مفهوم حرفش را به درستی و کامل به دیگران برساند از اهمیت زیادی برخوردارد. افراد از بدو تولد با گریه و زبان بدن میتوانند حرفشان را به بقیه برسانند. نوزادان میتوانند حرف دیگران رو بفهمند و لحن عصبانی یا جدی و با محبت رو از هم تشخیص دهند.

برای مطالعه ی بیشتر در زمینه مراحل رشد زبان از نوزادی تا 6سالگی این مقاله از شاد آموز را بخوانید.

از همان بدو تولد یادگیری زبان برای صحبت کردن شروع میشود. هر زبانی که بیشتر در محیط استفاده بشه و تمام مدت افراد خانواده با اون زبان با کودک صحبت کنند، به عنوان زبان مادری و هر زبانی که کمتر در محیط استفاده بشه و یا بعد از چند سال به کودک آموزش داده بشه به عنوان زبان دوم شناخته میشود.

انسانها توانایی یادگیری زبان رو با سرعت باور نکردنی دارند. بچه ها میتوانند از تولید صداهایی مثل غان و غون کردن به سرعت به مرحله گفتن جملات دو کلمه در 2 سالگی پیش بروند. البته این رشد تحت تأثیر مواردی مثل محیط و تمرین و تکرار و… هست.

یادگیری زبان دوم در کودک

استعداد در یادگیری زبان دوم چه نقشی دارد؟

کودکان سراسر جهان استعداد یادگیری زبان و شروع به صحبت رو به ارث میبرند. همان طور که قد و چاقی و خیلی موارد دیگر از والدین به ارث برده میشوند یا از نژاد خاصی منتقل میشوند، شروع صحبت کردن و سرعت یادگیری زبان هم به ارث برده میشود.

ممکنه فرهنگ یک قوم یا شهر خاص یا کشور خاص در این رشد تأثیر داشته باشد. اما در کل کودک در 6 ماهگی شروع میکند به گفتن واج ها مثل تولید اصوات نامفهومی چون ما، آ، بُ و… و معمولا کودک در حدود یک سالگی اولین کلمه را میگوید. برای درک درست تر این موضوع، مقاله ی عوامل موثر بر رشد زبان را بخوانید.

یادگیری زبان در کودکان 5تا6 سال

کودکان صحبت کردن رو مثل هر کار دیگری یاد میگیرند. شاید این یادگیری به دلیل بدیهی بودن و عادی بودنش مورد غفلت واقع شده باشد اما این ثابت شده که اگر به کودکی آموزش داده نشود و آن زبان در محیط مورد تمرین و تکرار واقع نشود، مورد فراموشی قرار میگیرد و در نتیجه کودک نمیتواند به درستی و بدون اشکال صحبت کند.

نکته تأثیرگذار بعدی تقلید است. کودکان از سن دو سالگی سعی میکنند رفتار بزرگترها رو تقلید کنند. به همین علت در یادگیری زبان سعی میکنند مثل پدر و مادرشان یا افراد دیگر که در طول روز میبینند صحبت کنند.

به همین علت توصیه شده که در صورت امکان تا سن 6 سالگی برای کودک کارتون هایی رو به زبان های دیگر مثل انگلیسی پخش کنید که علاوه بر اینکه ذهن کودک آماده شود و فعالیتش در زمینه یادگیری زبان دیگر افزایش پیدا کند، بتواند کلماتی را از زبان دیگر هم صحبت و یا درک کند.

نکات یادگیری زبان دوم

موارد مهم در یادگیری زبان دوم

این موضوع ثابت شده است افرادی که در سن پایین زبان دوم را یادگرفتند، میتوانند بدون لهجه صحبت کنند و راحت تر متوجه حرف دیگران شوند. البته اینکه بزرگسالان به دلیل یادگیری سریع دستور زبان میتوانند پیشرفت بیشتری داشته باشند، قابل انکار نیست اما در مکالمه ها و قرار گرفتن در شرایط اجتماعی که در آن زبان مادری زبان رایج نیست مشکلاتی دارند.

مورد مهم بعدی که متخصصان در یادگیری زبان دوم به آن توجه نشان دادند این هست که کودک اگر در محیطی قرار بگیرد که زبان دوم در آن به تنهایی استفاده شود و شرط تعامل با افراد دیگر صحبت کردن با زبان دوم باشد، میتوانند بهتر به زبان دیگرصحبت کنند و پیشرفت قابل توجهی داشته باشند.

شاید برایتان جالب باشد که یادگیری زبان و هوش کلامی کودک به طور مستقیم با وضعیت اجتماعی و اقتصادی، تحصیلات و هوش کلامی مادر در ارتباطه و این موضوع بر یادگیری زبان و توانایی های صحبت کردن چه به زبان مادری و چه به زبان دوم تأثیرگذار خواهد بود.

گفتار درونی کودک 5تا6 سال

کودکان در سنین پایین ممکن است به صورت بیرونی و با افراد دیگر صحبت نکنند اما گفتار درونی دارند. این گفتار درونی رو افراد بزرگسال هم دارند اما به صورت بی صدا و در ذهن انجام میدهند. مثل خواندن مطالب روزنامه در ذهن یا مرور کردن برنامه روزانه. اما کودکان نمیتوانند بی صدا فکر کنند و این گفتار رو با صدای بلند انجام میدهند. این گفت وگوی درونی به کودکان 5 تا 6 ساله کمک میکند تا بتوانند مفاهیم رو برای خودشان روشن تر کنند و بهتر تصمیم بگیرند.

در ادامه ی این مطلب، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مراحل یادگیری زبان دوم در کودکان 2و3 ساله این مقاله از شاد آموز را بخوانید.

بیان جملات توسط کودکان 5تا6 ساله

کودکان تا دو سالگی میتوانند جمله های متشکل از دو کلمه بگویند و تا چهار و نیم سالگی میتوانند جمله هایی را بگویند که 4 یا 5 کلمه دارد. این جملات از اجزای درستی برخوردارند و منظور کودک رو خیلی خوب میرسانند. البته که به دلیل سن کم مشکلاتی در ساختن بعضی جمله ها یا فهمیدن ضرب المثل ها و اصطلاحات دارند که به مرور زمان کم میشود. اما بهترین سن برای یادگیری زبان دوم همین سن است. چراکه کودک میتواند جمله بسازد و اجزای سازنده جمله را به درستی استفاده کند. بنابراین میتواند شروع به یادگیری زبان دوم کند.

همانطور که گفته شد محیط میتواند تأثیر بسیار زیادی بر یادگیری زبان دوم بگذارد. در صورتی که زبان دوم در محیط استفاده شود به صورت غیرمستقیم تمرین هایی صورت میگیرد و کودک میتواند به طور مداوم این زبان را تمرین و تکرار کند. مهد کودک ها میتوانند تأثیر بسیار زیادی در یادگیری زبان دوم در کودکان داشته باشند. در محیط مهدکودک مطالب با توجه به سن کودک آموزش داده میشود و وجود همسالان کمک میکند تا با زبان مخصوص کودکان زبان دوم یادگرفته شود.

معلمان هم میتوانند با نظارت بر نحوه صحبت کردن کودک و چگونگی یادگیری کلمات به درست بودن مطالب کمک کنند. مرکز پیش دبستانی شادآموز با فراهم کردن شرایط محیطی دوزبانه و استفاده از متخصصان آگاه و کاردان میتواند کمک زیادی در این زمینه برای شما داشته باشد.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع: رایس، ف. فیلیپ، (1390) رشد انسان، ترجمه دکتر مهشید فروغان

2 فکر در مورد “ یادگیری زبان دوم در کودکان 5تا 6 سال

  1. صمدی گفت:

    زبان باز کردن و حرف زدن سریع کودک هم ارثیه؟

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      بله تا حدودی ارثی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.