بلاگ, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 2, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 3

چرا کودک خاک می خورد؟

چرا کودک خاک میخورد؟

مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

چطور خاک خوردن کودک را درمان کنیم؟

بچه‌های نوپا به بازی با خاک و گذاشتن همه چیز در دهان علاقه دارند. تمایل کودک به خاک خوردن در این سن کاملاً طبیعی است، اما می‌تواند برای سلامتی آنها مشکلاتی ایجاد کند. به همین دلیل والدین از خاک خوردن کودک نگران می‌شوند و نمی‌دانند چطور آن را حل کنند. نگران نباشید. با کمی صبر و چند تکنیک می‌توانید این مشکل را حل کنید.

چرا کودک خاک میخورد؟

چرا کودک خاک می‌خورد؟

ابتدا بفهمیم که چرا کودک خاک می خورد؟ در طول مراحل رشد، کاملاً طبیعی است که کودک به دنبال کشف همه چیز در اطرافش باشد. کودک هر چیزی را که در مجاورت او قرار می‌گیرد لمس می‌کند، می‌چشد، می‌بیند و می‌بوید. که این اشتیاق در مورد خاک نیز صدق می‌کند. کودکی که سراغ خاک گلدان‌ها یا گچ‌های ریخته از دیوار رفته، منظره رایجی برای والدین است. اما، سیستم ایمنی کودکان بسیار ضعیف است و به سرعت طعمه میکروب‌ها و سایر آلاینده‌ها می‌شوند.

اگر این مشکل فراتر از ماه‌های اولیه رشد باشد، آن زمان است که می توان نگران شد. برای کودک نوپایی که کاغذ و مقوا می‌خورد، مسئله‌ای طبیعی است. اما اگر یک کودک پیش دبستانی خاک بخورد، پزشکان از آن به اختلال پیکا یاد می‌کنند که می‌تواند به دلیل کمبود آهن، روی یا کلسیم باشد. مشخصه پیکا میل کودک به خوردن اقلام غیرغذایی مختلف است. بنابراین، برای جدی بودن مشکل و نیاز به درمان باید سن کودک را در نظر گرفت.

تمایل کودک به خاک خوردن چه خطری دارد؟

خوردن شن و ماسه و خاک با خطر مشکلات متعدد سلامتی مرتبط با دستگاه گوارش همراه است. اساساً، این اشیاء روده کودک را مسدود می‌کنند و ممکن است مشکلات پیچیده‌ای را به وجود آورد که جز با جراحی قابل درمان نباشند. از سوی دیگر، در بیشتر موارد خاک مملو از آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی مختلف است که به غنی‌سازی آن کمک می‌کند.

بقایای پلاستیک موجود در خاک می‌تواند خطرات عمده‌ای برای سلامتی مانند خفگی و عدم تعادل هورمونی ایجاد کند. خطر وجود حشرات موذی، شیشه‌های شکسته و سایر اشیای ریز در خاک را نیز نباید دست کم گرفت. بنابراین، خاک خوردن کودک با خطرات زیر همراه است:

  • درد شکم
  • یبوست
  • از دست دادن اشتها
  • استفراغ
  • مسمومیت غذایی
  • مسمومیت با سرب
  • اسهال
  • انواع عفونت‌ها

 

آیا خوردن خاک برای کودک خوب است؟

آیا خوردن خاک برای کودک خوب است؟

با اینکه والدین از دیدن منظره دست‌های خاکی یک کودک در دهانش احساس خوبی پیدا نمی‌کنند، اما این کار کاملاً بد و نامطلوب هم نیست. برخی از باکتری‌های موجود در خاک برای هضم غذا مفید هستند. هنگامی که چنین باکتری‌هایی وارد بدن کودک می‌شوند، عملکرد گوارشی را بهبود می‌بخشد. در عین حال، خاک پر از مواد معدنی است. از این رو، به طور فرضی، خوردن خاک می‌تواند تا حدودی نیاز معدنی بدن را تکمیل کند.

فرضیه دیگری بیان می‌کند که وقتی کودک خاک یا گل می‌خورد و با مشکلات سلامتی مواجه می‌شود، اهمیت بهداشت و حفظ عادات خوب را درک می‌کند. از سوی دیگر، برخورد سیستم ایمنی با مهاجم‌ها باعث بهبود عملکرد آن می‌شود. اگر سیستم ایمنی در سنین پایین آموزش نبیند (با باکتری و ویروس‌ها مواجهه نداشته باشد)، ممکن است بدن کودک دچار بیماری‌های خودایمنی شود. مقاله ی آموزش بهداشت فردی به کودک را بخوانید.

چگونه می توان کودک را از خاک خوردن منع کرد؟

چگونه می‌توان کودک را از خوردن خاک منع کرد؟

کودکان نوپا کنجکاو هستند و به سختی می‌توان آنها را از کنکاش محیط برحذر کرد. از این رو بهترین راهکار برای حل مشکل تمایل کودک به خاک خوردن این است که خانه را به درستی گردگیری کنید تا هرگونه خاک یا گرد و غبار از بین برود. خوردن مو توسط کودک بسیار خطرناک است، پس بهتر است تا مدتی حیوانات خانگی مانند گربه را از محیط زندگی خود دور کنید یا هر روز محیط را از موی آنها تمیز کنید. مقاله ی کودک و حیوان خانگی را بخوانید.

گیاهان گلدانی را از دسترس کودک دور نگه دارید. اگر در حیاط باغچه دارید، یک حصار دور آن بکشید و در حالی که کودک در حال بازی است مراقب او باشید.

در عین حال، باید ضرورت رعایت بهداشت را به کودک متذکر شوید. پس از هر بار بازی، از او بخواهید دست هایش را به خوبی بشوید. هر بار که سراغ خاک و سایر مواد غیرخوراکی رفت، حواسش را با اسباب بازی محبوبش پرت کنید. خاک خوردن کودک نوپا یک دوره گذراست که با کمی صبوری بالاخره کودک بهداشت را یاد می‌گیرد و کنجکاوی خود را معطوف به چیزهای بهتری می‌کند.

دلایل خاک خوردن کودک چیست؟

خوردن خاک اغلب می‌تواند به دلیل کمبودهای تغذیه‌ای در کودکان باشد. برخی از پزشکان بر این باورند که خوردن خاک توسط کودکان می‌تواند نشان دهنده کمبود کلسیم باشد. با پزشک اطفال فرزندتان مشورت کنید و در صورت لزوم می‌توانید مکمل‌ها را برای کودکتان شروع کنید. با مراجعه به متخصص تغذیه کودکان، یک برنامه غذایی مفید و مناسب با سن کودک دریافت کنید که شامل تمام مواد غذایی مناسب برای سن او هستند. با تبعیت از این رژیم غذایی خیلی زود تمایل کودک به خاک خوردن برطرف می‌شود.

انگل نیز ممکن است کودکان را به خوردن خاک وادار کند، هرچند که دلیل آن به طور کامل شناخته نشده است. انگل روده در اثر مصرف گوشت خام، مصرف سبزیجات شسته نشده و عدم رعایت بهداشت به وجود می‌آید و در کودکان رایج است. برای تشخیص انگل لازم است که از کودک آزمایشاتی به عمل آید و در صورت تایید تشخیص باید دارو دریافت کند.

بی‌توجهی والدین از دیگر علل خاک خوردن کودک است. کودکی که به تنهایی در یک محیط رها شود، ممکن است هر چیزی را به دهان ببرد. زمان بیشتری را برای برقراری ارتباط و بازی با فرزندتان اختصاص دهید تا بتوانید کنجکاوی او را در مسیر درست هدایت کنید. با او بازی‌های مناسب سنش انجام دهید و وسایلی را در اطرافش قرار دهید که تمیز و بی ضرر هستند.

برخی از کودکان نیز به دلیل استرس و اضطراب خاک می‌خورند. تمایل کودک به خاک خوردن می‌تواند در اثر تنش در خانه، دعوای والدین یا تنهایی باشد. در صورتی که فرزندتان تنهاست، با ثبت نام در پیش دبستانی ها و مراکز آموزشی مطمئن می‌توانید انرژی او را در مسیر درست هدایت کنید. مربیان ما به کودکان مواد خوراکی مجاز و غیر مجاز را می‌آموزند، بهداشت را به آنها آموزش می‌دهند و با خاک بهداشتی به کودکان کمک می‌کنند تا مهارت‌های دست ورزی خود را در قالب سفال گری تقویت کنند و در عین حال، نیاز به لمس در آنها برطرف شود.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

beingtheparent

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.