رشد جسمانی و فیزیولوژیک 3

با ترس کودک از مدفوع کردن چه کنیم؟

ترس کودک از مدفوع کردن

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

سن آموزش توالت رفتن به کودکان بین هجده ماهگی تا چهار سالگی است. در این مسیر آموزش صحیح به کودکتان، بررسی ترس ها و نگرانی ها او، شرایط دفع مدفوع برای او در دستشویی، لجبازی نکردن کودک با والدین و مبتلا نبودن به یبوست و سایر مشکلات پزشکی دفع بسیار اهمیت دارد و نیاز به صبر و صرف وقت و زمان برای کودکتان تا آموزش کامل او است.
برای مطالعه ی بیشتر در زمینه ی مدفوع نکردن کودک، همراه ما باشید:

آیا کودک شما از مدفوع کردن می ترسد یا فقط توالتش مناسب او نیست؟

اکثر کودکان تمایلی به استفاده از توالت ندارند، ممکن است دلیلش آن باشد که توالت های ما مناسب بدن کوچک آن ها نیستند. بنابراین کودکان لازم است تا زمانی که بتوانند به راحتی در توالت بشینند، توالت مخصوص کودک یا لگن مخصوص شان را داشته باشند. این گونه احساس امنیت بیشتری دارند و راحت تر می توانند حرکات روده ی خود را کنترل کنند.
موقع خرید لگن برای کودک سعی کنید که او را هم با خود ببريد تا لگنش را خودش انتخاب کند و به آن علاقمند شود و بهتر و بیشتر بتواند از آن استفاده کند.

آیا یبوست کودک نیاز به مراجعه به پزشک دارد؟

در اثر نگه داشتن مدفوع کودک می تواند به یبوست مبتلا شود و پس از آن از دفع مدفوع بترسد… این چرخه ایست که ممکن‌ است برای کودک شما اتفاق افتاده باشد. کودک از یبوست می ترسد مدفوع را نگه می دارد و دوباره مبتلا به یبوست می شود.
اما گاهی یبوست کودک به مشکلی مداوم و مزمن تبدیل می شود. در این حال به جای مصرف ملین های مختلف با پزشک کودک مشورت کنید. پزشک او دارویی متناسب با سن و مشکل کودک به او تجویز می کند.

چرا کودک مدفوع نمی کند؟

درواقع چرا کودک از مدفوع کردن می ترسد؟ در ابتدا باید دلایل پزشکی و سلامت کودک بررسی شود که کودک دچار یبوست یا مشکلات جسمانی دیگری نباشد. اگر بررسی ها انجام شد و کودک از سلامت جسمانی برخوردار بود، شاید ترس او از مدفوع کردن به این دلیل است که از توالت رفتن می ترسد! از بودن در توالت به تنهایی می ترسد. در ادامه به بررسی برخی از ترس های کودک و راهکارهای آن می پردازیم.

صدای بلند سیفون، هیولای پنهان دستشویی

بعضی از کودکان از صدای بلند سیفون توالت می ترسند. در این مواقع و در حالی که در کنار او هستید از کودک بخواهید خودش سیفون را بکشد و سعی کنید چیزی برای بازی و سرگرمی پیدا کنید و سیفون کشیدن را به نوعی بازی تبدیل کنید تا ترس کودک بریزد.

اجازه دهید که کودکتان با لگنش بازی کند. اوایل که لگنش را خریده است بگذارید با لباس با آن بازی کند اما بعد، نحوه ی استفاده از لگن بدون پوشک را به او یاد دهید. و اجازه دهید که کودک به آرامی به لگن عادت کند.

کودک تا هر زمانی که خودش خواست باید روی لگن بنشیند و شما نباید به زور او را روی لگن نگه دارید زیرا او فکر می کند شما می خواهید تنبیه اش کنید. در زمانی که کودک تان روی لگن نشسته می توانید به او اسباب بازی بدهید.

نگه داشتن مدفوع در کودکان در اثر مصرف ناکافی فیبر

کودک را تشویق به خوردن انواع میوه غلات و سبزیجات کنید. مقدار مصرف آب کافی نیز بسیار اهمیت دارد مطمئن شوید که کودک تان به اندازه کافی آب و مایعات بنوشد.

منابع فیبر مناسب برای کودکان:

  • لوبیا
  • جو دوسر
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • غلات غنی شده با فیبر

جنگ قدرت کودک با والدین

گاهی کودک شما توانایی به تنهایی دستشویی رفتن را دارد. در دفع مشکلی ندارد و از چیزی مثل سیفون در توالت نمی ترسد ولی، او دارد با والدین لجبازی می کند. آنچه کودک قادر به کنترل آن در سن خودش است دفع اوست. در این حال والدین لازم است با کودک صحبت کنند و به او توضیح دهند دستشویی رفتن در زمان مناسب برای سلامت خود اوست و نگه داشتن دستشویی اش ممکن است به او آسیب برساند.

مقالات مشابه:

بی اختیاری مدفوع در کودک

دلایل پسرفت در دستشویی رفتن

سن مناسب از پوشک گرفتن کودک

سن مناسب برای آموزش توالت رفتن به کودکان بین هجده ماهگی تا چهار سالگی است . بنابراین گاهی ممکن است نیاز باشد چند هفته ای عقب نشینی کنید تا زمانی که کودک دوباره برای آموزش توالت رفتن آماده شود.

همانطور که گفتیم در ابتدا که لگن را برای کودک تهیه کردید به او اجازه دهید با پوشک روی لگن مخصوصش بنشیند تا به لگن خود عادت کند، بعد پوشک را بردارید و به او کمک کنید تا به لگنش عادت کند. در این زمان می تواند اسباب بازی هایش را نیز در دستانش داشته باشد.

در بیشتر مواقع کودکانی که تجارب بدی موقع استفاده از دستشویی داشته اند، نیاز به وقفه ای کوتاه دارند تا بعد دوباره شروع به استفاده از لگن شان کنند. در این زمان والدین نباید کودک را سرزنش و یا تنبیه کنند و طوری رفتار کنند که کودک خجالت زده شود.

راهکار رفع ترس کودک در هنگام دفع مدفوع و نگهداشتن آن

والدین نیاز است کودکشان را مجبور به توالت رفتن نکنند و صبوری کنند تا با گذشت زمان کودک بتواند دستشویی رفتن را یاد بگیرد. در این زمان صحبت کردن با او بسیار اهمیت دارد تا از نگرانی های کودک کم شود و در مورد کارکرد بدنش یاد بگیرد.
همانطور که گفته شد رژیم غذایی نیز بسیار اهمیت دارد تا تجربه ی دفع آسان تری را برای او به وجود بیاورد.

با کودکتان صحبت کنید

بهترین کار برای کم کردن اضطراب و نگرانی کودک تشویق کردن او به صحبت در مورد نگرانی هایش است. شما نیز بهتر است به کودک توضیح دهید که همه به دستشویی می‌رود و بزرگسالان نیز ممکن است از اسهال یا یبوست رنج ببرند. و برای آن ها توضیح دهید که گرچه ممکن است شروع به دستشویی رفتن برای او سخت باشد ولی او هم مانند بقیه ی مردم به آن عادت می کند.

ما در مهد و پیش دبستانی دوزبانه شادآموز، پیوسته در تلاشیم که فضایی شاد و آموزنده برای کودکان فراهم کنیم. در راه تحقق این فضا، کودکان عزیزمان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار یکدیگر، با کمک مربیان و متخصصان کودک و با استفاده از جدیدترین متدها، آموزش های مختلف را به همراه بازی و سرگرمی فرا می گیرند.
اگر تجربه ای در زمینه ی دفع کودک دارید می توانید در قسمت دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:

todaysparent
huggies

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.