رشد جسمانی و فیزیولوژیک 1, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 2

نکات مهم برای از شیر گرفتن کودک + غذای کمکی

زمان از شیر گرفتن کودک چند ماهگی است؟

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

زمان از شیر گرفتن کودک: نکات مهم برای شروع تغذیه جامد

از شیر گرفتن یک مرحله طبیعی در رشد کودک است و می‌تواند با احساسات متنوعی همراه باشد. ممکن است از استقلال جدیدی که هم شما و هم کودکتان تجربه می‌کنید، هیجان زده شوید. و همچنین غم و اندوه با سر رسیدن زمان از شیر گرفتن کودک طبیعی است که حاصل کمی فاصله بین مادر و کودک است. انجمن اطفال کانادا تغذیه انحصاری با شیر مادر را برای 6 ماه اول زندگی و ادامه شیردهی تا زمانی که برای مادر و کودک مناسب است، توصیه می‌کند.

زمان از شیر گرفتن نوزاد

چه زمانی نوزادم را از شیر بگیرم؟

در حدود 6 ماهگی، کودک می‌تواند تغذیه با غذای کمکی را شروع کند. در کنار تغذیه کمکی، توصیه می‌شود شیردهی ادامه پیدا کند. تغذیه با غذای جامد و کاهش تغذیه با شیر با ظهور موارد زیر آغاز می‌شود:

  • کودک زودتر از حد معمول گرسنه می‌شود.
  • می‌تواند بدون تکیه گاه بنشیند و کنترل خوبی بر عضلات گردن خود دارد.
  • غذا را در دهان خود نگه می‌دارد بدون اینکه فوراً آن را روی زبانش بیرون بیاورد.
  • زمانی که دیگران در حال غذا خوردن هستند به غذا علاقه نشان می‌دهد.
  • وقتی می‌بیند غذا به سمتش می‌آید دهانش را باز می‌کند.
  • می‌تواند با خم کردن به عقب یا برگرداندن سر به شما بفهماند که غذا نمی‌خواهد.

زمان از شیر گرفتن نوزاد

زمان از شیر گرفتن کودک چند ماهگی است؟

قطع شیردهی می‌تواند روش طبیعی (به رهبری کودک) یا برنامه ریزی شده (به رهبری مادر) باشد. از شیر گرفتن طبیعی زمانی اتفاق می‌افتد که کودک شروع به پذیرش بیشتر و انواع مختلف غذاهای جامد می‌کند و داوطلبانه شیر کمتری مصرف می‌کند. در این روش، به نشانه‌های رفتاری کودک توجه می‌شود و به تدریج شیردهی کمتر و کمتر می‌شود و به جای آن غذای کمکی به کودک داده می‌شود. کودکانی که به طور طبیعی از شیر گرفته می‌شوند، معمولا بین ۲ تا ۴ سالگی شیردهی را به طور کامل قطع می‌کنند.

از شیر گرفتن برنامه ریزی شده یا “از شیر گرفتن به رهبری مادر” زمانی اتفاق می‌افتد که مادر تصمیم می‌گیرد روند از شیر گرفتن را آغاز کند.

از شیر گرفتن جزئی” به معنای جایگزینی یک یا چند نوبت شیردهی با فنجان یا شیشه شیر است و در مواقع دیگر، کودک از سینه مادر شیر می‌خورد. این روش برای مادران شاغل و یا مادرانی که به دانشگاه می‌روند، اما همچنان می‌خواهند به فرزندشان شیر بدهند. راهکارهای گرفتن شیشه شیر از کودک را در این مقاله از شادآموز بخوانید.

نکات مهم در زمان از شیر گرفتن

نکات مهم در زمان از شیر گرفتن کودک

تجربه از شیر گرفتن به شما و کودکتان بستگی دارد. سعی کنید تا حد امکان نشانه‌های کودک خود را بررسی کنید. اگر احساس می‌کنید کودک به اندازه کافی غذا یا مایعات دیگر را مصرف نمی‌کند، به پزشک مراجعه کنید. هنگامی که شما و کودکتان آماده از شیر گرفتن هستید، توجه به نکات زیر باعث می‌شود تجربه مثبت تری از این دوره داشته باشید:

اگر از شیر گرفتن تدریجی باشد طی چند هفته، ماه یا حتی بیشتر، برای شما و کودکتان راحت‌تر است. از شیر گرفتن ناگهانی فقط باید در شرایط اضطراری در نظر گرفته شود.

با جایگزینی یک خوراک برای یک وعده شیر شروع کنید. وقتی یک خوراک خوب پیش می‌رود، خوراک دیگری را جایگزین کنید و همین طور ادامه دهید. این راه را ادامه دهید و هر بار یک خوراک را جایگزین یک وعده شیر کنید. سرعت زمان از شیر گرفتن کودک به شما و فرزندتان بستگی دارد، اما به طور کلی، هر چه کندتر باشد، بهتر است.

بهتر است آخرین وعده‌ای که حذف می‌کنید، وعده قبل از خواب باشد. بسیاری از کودکان برای خوردن شیر قبل از خواب اصرار دارند. هر چه قبل از خواب غذای کمکی کامل‌تری خورده باشد، این اصرار کمتر می‌شود که معمولا حدود دو سالگی است.
مواد جامد را یکی یکی و در ابتدا به مقدار کم به رژیم کودک اضافه کنید. اگر در اوایل غذای کمکی زیاد به کودک داده شود، برخی از آنها دچار یبوست شدید می‌شوند.

همچنین می‌توانید یک یا دو بار در روز، به کودک مقدار کمی آب بدهید. در این سن آب میوه ندهید. مصرف بیش از حد آب میوه می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان، چاقی یا حتی اسهال شود.

اگر به کودکتان آب یا شیرهای جایگزین می‌دهید، به جای شیشه از یک فنجان استفاده کنید. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند به راحتی از 6 ماهگی نوشیدن از یک فنجان را یاد می‌گیرند.

پس از 12 ماهگی، کودک نباید بیش از 500 میلی لیتر تا 720 میلی لیتر شیر در روز مصرف کند. در غیر این صورت، سیر می‌شود و نمی تواند غذاهای جامد بخورد. همچنین، ممکن است دچار کم خونی فقر آهن شود.

بهتر است برای آسان‌تر کردن زمان از شیر گرفتن کودک او را از مکانی که قبلا به او شیر می‌داده‌اید، دور کنید. به جای ماندن در خانه، با هم به پارک و شهربازی بروید یا مشغول بازی شود. همچنین، جلوی کودک لباس پوشیده تری بپوشید که هوس شیر خوردن نکند.

گاهی اگر غذا توسط فردی غیر از مادر ارائه شود، کودک پذیرش بیشتری از خود نشان می‌دهد. مشاهده مادر او را به یاد شیر خوردن می‌اندازد و ممکن است از خوردن غذا امتناع کند.

مقاله ی زمان از پوشک گرفتن نوزاد از شادآموز را بخوانید.

قطع یک روزه ی شیردهی

قطع یک روزه شیردهی

در صورت امکان، از شیر گرفتن ناگهانی خودداری کنید. این کار هم برای شما هم برای کودک سخت خواهد بود. اگر مجبور به مصرف دارو هستید، با پزشک خود صحبت کنید. داروهای کمی هستند که وارد جریان شیر مادر می‌شوند. اگر بیمار هستید، یا مجبور به جدایی طولانی از فرزندتان هستید، باید در مورد مراقبت از سینه‌ها و مجاری شیری و روش‌های پیشگیری از آسیب روانی به کودک با پزشک و روانشناس کودک مشورت کنید. نوزادانی که بیمار هستند، نباید به طور ناگهانی از شیر گرفته شوند. می‌توانید شیر مادر را پمپاژ و ذخیره کنید تا زمانی که کودک بتواند دوباره آن را بخورد. مقاله تغذیه ی کودک تب دار از شادآموز را بخوانید.

استفاده از روش‌هایی مانند زدن مواد تلخ و تند به سینه، زخمی نشان دادن آن و هر گونه روش ناگهانی مانند این، به روان کودک آسیب می‌زند. سینه مادر منبع آرامش و دلبستگی کودک است. گرفتن ناگهانی و شوکه کننده این منبع از کودک آن هم به شیوه ترسناکی مانند خون آلود نشان دادن آن باعث می‌شود کودک احساس گناه، ترس و نگرانی شود.

به جای این کار با کمی صبر و حوصله، افزایش دفعات در آغوش گرفتن کودک و نوازش کردن او و افزایش دفعات تغذیه با غذای جامد او را به سمت استقلال بیشتر سوق دهید. مقاله ی تغذیه ی نوزاد تا یکسالگی را بخوانید.

زمان از شیر گرفتن کودک یک سن دقیق برای همه نیست. این به شرایط شما و کودک بستگی دارد. با این حال، پس از این دوره فرصت خوبی است که مهارت‌های اجتماعی او را تقویت کنید و به او امکان کسب تجربه‌های جدید در کنار همسالانش را بدهید. پیش دبستانی شادآموز تلاش می‌کند تا کودکان با بازی و سرگرمی مهارت‌های خود را در ابعاد مختلف گسترش دهند.

شاد آموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

caringforkids

نوشته های مرتبط

2 فکر در مورد “ نکات مهم برای از شیر گرفتن کودک + غذای کمکی

  1. مادر نمونه گفت:

    زمان از شیر گرفتن کودک بهر کی باشه؟

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی؛
      کودکان از 6 ماهگی می توانند غذای کمکی داشته باشند. زمان از شیر گرفتن نوزاد معمولا تا دوسالگی انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.