رابطه والد و کودک 6, رشد هیجانی و اجتماعی 6

راهکارهای تقویت انگیزه در کودک

راه های تقویت انگیزه در کودک

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

خیلی از والدین با بی انگیزگی کودکشان درگیر هستند آن ‌ها نمی دانند که باید برای با انگیزه شدن کودکشان چه کار کنند و اصلاً چه چیزهایی به کودکشان انگیزه می دهد.

آیا ممکن است کودکمان هیچ انگیزه‌ای نداشته باشد و یک کودک بی انگیزه باشد؟ در این راهنما در مورد بی انگیزگی کودکان صحبت می کنیم همراه ما باشید.

چرا کودک بی انگیزه است؟

چرا کودکم بی انگیزه است؟

اگرچه ممکن است عادی باشد که کودک برای انجام “کاری” بی انگیزه باشد اما چنین چیزی ممکن نیست که کودک برای انجام “هیچ کاری” انگیزه نداشته باشد. دلایل زیادی برای بی انگیزگی کودک وجود دارد اما حواستان باشد که این مفهوم به معنای تنبلی کودک نیست.

در اولین قدم توجه کنید که آیا کودکتان واقعاً بی انگیز است و یا اینکه برای انجام کاری که شما می خواهید او انجام بدهد، انگیزه و علاقه ای ندارد. همه ما خوب میدانیم که وقتی کاری را دوست نداریم انجام بدهیم چقدر برای ما آزار دهنده خواهد بود کودکان هم از این قاعده مستثنا نیستند.

انگیزه باید از قلب نشات بگیرد توجه کنید که برخی از جملات برای با انگیزه کردن کودکان غالباً آن‌ها را بی انگیزه تر می کند.
مثلاً گفتن جملاتی مثل “باید سخت‌تر کار کنی” به کودکی که انگیزه ندارد او را بیشتر بی انگیزه می کند.

برای بی انگیزگی کودک چه کنیم؟

برای بی انگیزگی کودک چه کنیم؟

راهکارهایی وجود دارد که می تواند به کودک بی انگیزه کمک کند که برای انجام کارها انگیزه ی کافی را پیدا کند. این کار میسر نیست مگر با کمک والدین. مادر و پدر در محیط خانه می توانند بهترین و تاثیرگذارترین آموزش ها را به کودک بدهند. هر کدام از این آموزش ها از مهمترین درس هایی است در زندگی آینده ی کودک نیز تاثیرگذار است. با هم در ادامه تعدادی از آنها را بررسی می کنیم.

۱. به علایق کودک توجه کنید

همه ما دوست داریم کارهایی را انجام دهیم که به آنها علاقه داریم اینگونه از زندگی لذت می بریم و متوجه گذر زمان نمی شویم کودکان هم همینطور آنها از انجام فعالیت هایی که دوستشان دارند لذت می برند و برای انجام دادن آنها انگیزه بیشتری دارد.
بهتر است به علایق آن ها توجه کنید و به آنچه کودکانتان دوست دارند علاقه نشان دهید. و فراموش نکنید که علائق آن ها با علایق شما متفاوت است.

راه های جدید و جالب تری برای کسب مهارت آن ها پیدا کنید به عنوان مثال اگر میخواهید کودکان مهارت های خواندن را یاد بگیرند می توانید از کتاب های مصور استفاده کنید.

۲. موفقیت خواسته همه افراد است

همه افراد از موفق شدن لذت می برند و این خواسته ذاتی آن هاست. شکست های پی در پی در موقعیت های خاص باعث می شوند که افراد دچار درماندگی آموخته شده شوند به این معنا که خود را شکست خورده می داند. این امر باعث ناامیدی، عصبانیت و اضطراب کودک می شود.

به همین دلیل بهتر است کودکان در موقعیت هایی قرار بگیرند که احتمال موفقیت در آن خیلی بالا باشد، و تلاش کنید در مورد موفقیت های آنها با خودشان صحبت کنید. شکست های پی در پی باعث می شود که کودک نتواند به خود اعتماد کند و این در نهایت باعث می شود که انگیزه ای نداشته باشد و کودک به ظاهر تنبل بنظر برسد.

۳. با کودکان صحبت های انگیزشی نکنید

بسیاری از والدین فکر می‌کنند که صحبت انگیزشی ممکن است به کودکانشان انگیزه دهد در حالی که اینطور نیست و مطالعات نشان داده که صحبت های انگیزشی به ندرت جواب می دهند.

۴‌. کودکان فقط کودک هستند

کودکان گاهی نمی توانند متوجه اهمیت یک موضوع خاص شوند. آن ها فقط کودک هستند و گاهی اصلاً اصرار شما را برای فهمیدن یک مطلب درسی و یا نوشتن تکالیفشان متوجه نمی شوند. بنابراین شما باید تلاش کنید تا موقعیت ها و تکالیف را برای آن ها جذاب کنید. به عنوان مثال زمانی که کودک در یک کلاس موسیقی ثبت نام کرده است، کار کردن روی آهنگی که مورد علاقه اوست می تواند کلاس را برایش جذاب تر کند.

و یا به عنوان مثال فیلم های خوبی وجود دارند که تاریخ را آموزش می دهند اگر او به فیلم و انیمیشن علاقمند باشد این می تواند برایش فرصت خوبی باشد.

تشویق انگیزه ی کودک

۵. کودک را حمایت و تشویق کنید

تشویق کردن می‌تواند به کودکتان کمک کند تا انگیزه بهتری کسب کند فراموش نکنید که در مورد شکست هایتان نیز با کودکان صحبت کنید شکست بخشی از زندگی است کودکان باید بدانند که همه شکست را تجربه می‌کنیم و این شکست ها هر بار ما را قوی تر می کند.

در مورد تغییرات مثبتی که در کودکانتان ایجاد می شود حتماً با آنها صحبت کنید مسیرهایی را که درست می روند و کارهایی را که درست انجام می دهد، تشویق کنید و در مورد آن ها با کودکان صحبت کنید هم چنین می توانید راه های بهتری را که قبلا امتحان کرده اید به آن ها معرفی کنید.

۶. سعی نکنید دائماً بچه هایتان را کنترل کنید

یکی از دلایلی که کودکان انگیزه کافی ندارند این است که دائماً والدین، بزرگترها و معلمان تلاش می‌کنند که همه چیز را به کودکان دیکته کنند.

اینکه چه زمانی می توانند تلویزیون ببینند می توانند بازی کنند تا کی اجازه دارند تکالیفشان را انجام دهند و… هرچه بچه ها بیشتر حس کنند که در تصمیم هایشان اختیار ندارند کمتر به آن ها پایبند می مانند. 

برای ایجاد انگیزه در کودک نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • همه کارها را برای کودک انجام ندهید، در این صورت فقط به او یاد می دهید که چگونه وابسته باشد.
  • به کودکان اجازه دهید که در فرایند تصمیم گیری شرکت کنند این مورد برای ایجاد انگیزه در آنها بسیار کمک می کند.
  • با فرزندانتان مذاکره کنید به عنوان مثال میخواهید کارهای خانه را انجام دهید می توانید به او فرصت دهید تا انتخاب کند که چه کاری را می خواهد انجام دهد.

مقالات مرتبط:

اجتماعی شدن کودک در محیط خانواده

درست است انگیزه دادن به کودکان کار آسانی نخواهد بود و ایجاد تغییر نیازمند زمان است. اگر احساس کردید که بی انگیزگی کودک زیاد است و نمی توانید کاری برای آن کنید میتوانید مشاوره بگیرید و کمک حرفه ای درخواست کنید.

ما در مهد و پیش دبستانی دوزبانه شادآموز، فضایی امن و شاد برای کودکان فراهم کردیم. در این فضا کودکان عزیزمان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار همدیگر، با کمک مربیان و متخصصان کودک و با جدیدترین متد، آموزش های متعددی همراه با بازی و سرگرمی دارند. هم چنین ما در شادآموز با توجه به هوش های هشت گانه گاردنر به دنبال کسب استعداد و توانایی متفاوت هر کودک هستیم و در این مسیر همراه او خواهیم بود. در صورت داشتن هر گونه سوال با همکارانمان در شادآموز در ارتباط باشید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

parentmap

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.