رابطه والد و کودک 5, رابطه والد و کودک 6

رفتار مناسب با کودک ADHD چگونه است؟

رفتار مناسب با کودک ADHD چگونه است؟

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

رفتار کودک ADHD چگونه است؟

اگر شما هم والد یک بچه بیش فعال یا کم توجه هستید، حتما با مشکلاتی مواجه شده اید و زندگی کردن با او خیلی هم برایتان آسان نبوده است.

اما والدین همیشه می توانند به فرزندشان کمک کنند تا با چالش های روزانه مقابله کند، انرژی شان را به هدف های مثبت سوق دهند و در نهایت آرامش بیشتری را به خانه بیاورند.

توجه کنید که هرچه زودتر و بیشتر به مشکلات فرزندانتان بپردازید در آینده او شانس موفقیت بیشتری خواهد داشت. یکی از مشکلاتی که کودکان ADHD با آن مواجه هستند مشکل در عملکرد اجرایی است. به این معنا که مشکل در برنامه ریزی، سازماندهی کارها، فکر کردن از قبل و تمرکز روی فعالیت ها و … دارند. در این مسیر شما می توانید او را همراهی کنید تا به تدریج مهارت های اجرایی را یاد بگیرد. در ادامه به نحوه برخورد با کودک ADHD می پردازیم.

بسیار مهم است که فراموش نکنید وقتی کودک ADHD تان شما را نادیده می‌گیرد، به شما توجه نمی کند، فعالیت هایی را که از او می خواهید به درستی انجام نمی دهد و یا اینکه شما را شرمنده می کند، به طور عمدی دست به چنین کارهایی نمی زند.
کودک ADHD هم دلش می‌خواهد که ساکت بنشیند، اتاقش را مرتب کند و وظایفش را انجام دهد، ولی نمی داند چگونه باید این کارها را بکند و در این مسیر به همراهی مراقبانش نیاز دارد.

کودک ADHD و خانواده

کودک ADHD و خانواده

قبل از مطالعه سایر مطالب، توجه کنید که نحوه رفتار با کودک ADHD و حضور او در خانه می تواند برای والدین و سایر خواهر و برادران مشکلاتی به وجود بیاورد چرا که کودک بیش فعال و کم توجه، نیاز بیشتری به توجه تمام و کمال والدین دارد. والدین زمان بیشتری را صرف آموزش و وقت گذراندن با آن ها می کنند.

معمولا این کودکان وسط حرف ها می پرند و صحبت ها را قطع می کنند، بی نظم هستند و مسئولیت هایی را که به آن ها محول شده را نمی توانند به درستی به عهده بگیرند، قبل از اینکه صحبت کنند فکر نمی کنند و گاهی در موقعیت هایی که مناسب نیست توجه طلبی ( مقاله ی کودک توجه طلب را بخوانید) می کنند، گاهی حرف های شرم آور و بدون تدبیر می‌زنند و نیز ممکن است در موقعیت های اجتماعی رفتارهایی انجام دهند که شرم آور باشد.

به همین دلیل خواهران و برادران این کودکان با چالش هایی رو به رو هستند و معمولاً در خانواده توجه کمتری به آن ها می شود هم چنین ممکن است در هنگام خطا بیشتر سرزنش شوند و موفقیت های آن ها نیز کمتر تحسین شود. و به مرور نقش دستیار والدین را به عهده گیرند. در زیر نکاتی برای والدین ADHD بیان شده است که نحوه رفتار با کودک ADHD را بیان می کنیم.

 

رفتار مناسب با کودک ADHD

۱. در مقابل رفتارهای کودک ADHD سالم و مثبت بمانید

در هنگام تلاش برای اصلاح رفتار با کودک ADHD ، تمام تلاشتان را بکنید که سلامت جسمی و عاطفی کودکتان فراهم شود و توجه کنید که بسیاری از رفتارهای او که شما را اذیت می کند مربوط به اختلال او می شود. درست است که خیلی از آن رفتارها آزاردهنده اند و به صبر زیادی نیاز دارند ولی سعی کنید که با شوخ طبعی از آن ها بگذرید و مثبت بمانید. همه آن مواردی که حالا شما را اذیت می کنند چند سال بعد به یکی از خاطرات خنده دار خانوادگی تان تبدیل می شود.

سالم ماندن خودتان را نیز فراموش نکنید. حواستان باشد که مجبور نیستید تمام مسیر را به تنهایی طی کنید می توانید با درمانگران، پزشکان و معلمان صحبت کنید. اگر می توانید گروهی پیدا کنید که والدین بچه های ADHD را دور هم جمع کرده باشد، آن نیز می تواند منبع حمایت‌گر خوبی برای شما باشد در این گروه ها در مورد احساسات، نگرانی ها و راه حل های پیشنهادی با یکدیگر صحبت می کنید و تخلیه هیجانی اتفاق می افتد.

فراموش نکنید که شما نیز نیاز به استراحت دارید دوستان و اعضای خانواده می‌توانند گزینه‌های خوبی باشند تا کودک را ساعاتی پیش آن ها نگه دارید. در این شرایط بهتر است صادقانه در مورد نحوه رفتار با کودکتان با کسی که مسئولیت او را به عهده گرفته صحبت کنید. هم چنین ورزش کنید غذاهای سالم بخورید و روش هایی مثل مدیتیشن، حمام شبانه و … را برای کاهش استرس انجام دهید.

۲. در خانه نظم داشته باشید و به آن پایبند باشید.

در خانه نظم داشته باشید سعی کنید اکثر فعالیت هایتان زمان خاصی داشته باشد و اکثر وسایل در جای خود قراربگیرند. این به ذهن کودک ADHD شما کمک می کند که نظم بیشتری داشته باشد. قانون ها و نظم های ساده و قابل پیش بینی ای برای زمان غذا خوردن، انجام تکالیف و زمان رفتن به رختخواب داشته باشید. مقاله ی آموزش نظم به کودک را بخوانید.

برای اجرای قوانین خانه از ساعت و تایمر استفاده کنید و سعی کنید که کودک ساعت بزرگی در اتاق خودش داشته باشد.
سعی کنید برنامه ی روزانه کودک ADHD خالی نباشد. او را در کلاس ورزش، هنر، زبان و … ثبت نام کنید. در مورد این کودکان خیلی به تماشای تلویزیون و بازی های رایانه ای اکتفا نکنید این جور فعالیت ها بیشتر تاثیرات منفی روی کودک خواهند گذاشت.

خواب کافی کودک ADHD

۳. تحرک و خواب کافی را تقویت کنید.

کودکان ADHD انرژی بیشتری دارند سعی کنید که کودکان را به کلاس های ورزشی بفرستید تا بتوانند انرژی خود را در مسیرهای درستی تخلیه کنند. و توجه خود را روی حرکت ها و مهارت های خاص متمرکز کنند.
ورزش همچنین منجر به خواب بهتر می‌شود که این موضوع نیز در این کودکان علائم را کاهش می دهد. چرا که خواب ناکافی توجه افراد را کمتر می کند. مقاله ی مزایای فوتبال و بسکتبال در کودکان را بخوانید.

برای اینکه کودک ADHD خواب کافی داشته باشد بهتر است ساعت تماشای تلویزیون را محدود کنید و مقدار ورزش و فعالیت بدنی روزانه او را افزایش دهید. هم چنین خوراکی هایی که کافئین دارند را حذف کنید. اینگونه نحوه ی رفتار با کودک ADHD در بهترین حالت خواهد بود و کمترین پرخاشگری و اصطکاک را با کودک خواهید داشت.

انتظارات مشخص از کودک ADHD

۴. انتظارات و قوانین واضحی را مشخص کنید.

قوانین ثابت و واضحی را مشخص کنید و آن ها را در جاهای مختلف خانه بچسبانید تا او هم بتواند آنها را ببیند. این نکته بسیار اهمیت دارد که کودک بداند در صورت انجام آن قوانین چه چیزهایی دریافت خواهد کرد و پاداش او چه خواهد بود.
نکته‌ای که باید حواستان به آن باشد این است که کودکان ADHD معمولاً بسیار انتقاد می‌شوند بنابراین توجه شما و تحسین شما اهمیت زیادی برای او خواهد داشت پس به رفتارهای درست او توجه کنید و از تحسین آن ها غافل نشوید.

یک لبخند، یک توجه و یا گفتن یک جمله تحسین آمیز می تواند عملکرد او را در تمرکز، توجه و کنترل تکانه بهتر کند.

پاداش ها چه می توانند باشند:

به جای جایزه، غذاها و سایر موارد می توانید با دادن امتیاز ها کودک خود را سریع و فوری تشویق کنید. البته سعی کنید پاداش ها برای کودکتان را هر چند وقت یکبار تغییر دهید چرا که این کودکان به زودی خسته می شود.
جدول پاداشی داشته باشید که قابل دیدن برای کودک باشد و در صورت انجام کارهای نادرست که قبلا تعریف شده اند، امتیازهای او کم بشود. و در نهایت پاداش ها باید جایزه ای داشته باشند.

۵. به فرزند خود بیاموزید که چگونه دوست پیدا کند.

بیشتر کودکان ADHD در تعاملات اجتماعی مشکلاتی دارند آن ها ممکن است زیاد حرف بزنند، توجه نکنند و یا شروع به پرخاش کند.
شما می‌توانید به کودکتان کمک کنید که شنونده بهتری باشد و با بازی کردن سناریوهای مختلف در خانه به او آموزش دهید که چه رفتاری می تواند در چنین موقعیت هایی درست تر باشد.

هم چنین به آرامی و با ملایمت با کودکانتان درباره چالش ها و نحوه ایجاد تغییرات صحبت کنید و در مواقعی که او به درستی رفتار می کند به او پاداش دهید.

مقالات مرتبط:

روش های درمان اختلال بیش فعالی و ADHD

ما در مهد و پیش دبستانی دوزبانه شاد آموز، فضایی امن و شاد برای کودکان فراهم کرده ایم. در این فضا کودکان عزیزمان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار همدیگر، با کمک مربیان و متخصصان کودک و با جدیدترین متدها، آموزش های متعددی همراه با بازی و سرگرمی دارند. هم چنین ما در شادآموز با توجه به هوش های هشت گانه گاردنر به دنبال کسب استعداد و توانایی متفاوت هر کودک هستیم و در این مسیر همراه او خواهیم بود.

در صورت داشتن هرگونه سوال با همکاران مان در شادآموز در ارتباط باشید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع :

helpguide

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.