رابطه والد و کودک 4, رابطه والد و کودک 5, رابطه والد و کودک 6

حسادت کودک به نوزاد جدید خانواده + 8 راهکار

حسادت به نوزاد جدید در خانواده

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

با حسادت کودک نسبت به فرزند جدید خانواده چگونه رفتار کنیم؟

وقتی فرزند جدیدی به خانواده اضافه می شود، از جمله چالش های والدین چگونگی رفتار کودک بزرگ تر با نوزاد تازه متولد شده است. کودک از آن که قرار است هم بازی ای داشته باشد هیجان زده و خوشحال است والدین نیز از بزرگتر شدن خانواده شان هیجان زده اند اما هیچ کس نمی داند اوضاع قرار است چگونه پیش برود… آیا کودک بزرگ شان آسیب خواهد دید؟ آیا حسادت می کند؟ و یا ممکن است به نوازد آسیبی بزند؟ 

در ادامه ی این مطلب نکاتی کوتاه و مفید برای چگونگی رفتار با کودک بزرگ تان که در چالش بزرگترشدن خانواده به سر می برد، بیان شده است:

قبل از آنکه کودک جدید شما متولد شود، به فرزندتان در مورد آمدن او و اینکه چقدر قرار است با او خوش بگذراند، از بودنش لذت ببرد و با او بازی کند می گویید. او هم بی صبرانه منتظر تولد خواهر یا برادر جدیدش است. کما اینکه وقتی نوزاد به دنیا می آید، موجودی قرمز و کوچک است و نیاز به مراقبت همیشگی دارد. تازه وارد حالا دیگر تمام محبت و توجه والدین را برای خود کرده است.

 

آماده کردن کودک قبل از تولد نوزاد جدید

اینجاست که کودک شما گیج شده مگر قرار نبود نوزاد برای او سرگرم کننده باشد و با او بازی کند پس چرا حالا علاوه بر اینکه چنین توانایی هایی ندارد تمام توجه پدر و مادر و اطرافیان را هم به خود جلب کرده است. در مقاله ی راه های آماده کردن کودک برای تولد نوزاد جدید این موضوع را کامل توضیح دادیم.

پس از مدتی کودک شما به دنبال راه هایی برای بازی کردن با این موجود سرگرم کننده می گردد، ممکن است بخواهد او را در آغوش بگیرد، پتو را روی سرش بیندازد و با او قایم باشک بازی کند و یا بخواهد اسباب بازی هایش را به سمت او پرتاب کند.
حتی این عمل مهربانانه و ساده بغل کردن نوزاد ممکن است با واکنش والدینش روبرو شود و به او بگویند که بیشتر مراقب باشد و نباید خواهر / برادرش را بغل کند. حالا حسابی او را گیج کرده اید پس چه کارهایی میتواند انجام دهد؟

 

راهکارهای پس از تولد نوزاد جدید

راهکارهای پس از تولد نوزاد جدید 

۱.به فرزند خود در مورد چگونگی مراقبت از خواهر یا برادرش آموزش دهید

مشخص است که اولین کاری که باید بکنید محافظت از فرزند کوچک تان است اما هدف دوم شما بهتر است این باشد که به کودک بزرگتر خود یاد بدهید که چگونه با خواهر/برادرش تعامل داشته باشد.
می‌توانید به او یاد بدهید که چگونه با نوزاد بازی کند، چه بازی هایی بکند و در حالی که به او یاد آموزش می دهید او را راهنمايي و تشویق کنید. مقاله ی بازی های نوزاد را بخوانید.
اما فراموش نکنید که حتی اگر اوضاع بین کودکان تان خوب پیش رفت باز هم بهتر است آن ها را با هم تنها نگذارید و حتماً در نقطه‌ای قرار بگیرید که به آن ها اشراف داشته باشید.

۲. نوازش نرم نوزاد را به کودک بزرگترتان آموزش دهید

میتوانید به کودک بزرگتر تان یاد بدهید که چگونه پشت نوزاد کوچک را نوازش کند و برای این کار او را تشویق کنید. او می تواند از این کار لذت ببرد و در حالی که نوازد هم اذیت نخواهد شد و نوازش شدن را دوست دارد.

۳. فوری و قاطعانه به رفتارهای بد او پاسخ دهید

ممکن است کودک شما به نوزاد ضربه بزند و یا رفتاری خشن با او داشته باشد، در این حالت فوری با گفتن “زدن ممنوع” برو تایم اوت. او را وارد تایم اوت کنید و به عنوان مثال کودک را روی صندلی تایم اوت قرار دهید و به او یادآوری کنید که زمانی می‌تواند از روی صندلی تایم اوت بلند شود که بداند چگونه باید از دستانش استفاده کند. و اگر پس از آن خواست که با کودک مهربان و ملایم باشد می تواند از صندلی بلند شود.
شما نیز به عنوان یک والد باید این را بدانید که این یک تنبیه نیست بلکه دارید به کودک خود آموزش می دهید که رفتارهای خشن مناسب ومجاز نیستند.

حسادت کودک به نوزاد تازه متولد شده

۴.فرزند بزرگتر خود را تمجید و تحسین کنید

اگر دیدید که فرزند بزرگترتان با نوزادتان به خوبی رفتار می کند و مراقب اوست، حتماً او را تحسین کنید و حتی کمی او را بالا ببرید و به او بگویید که چقدر به داشتن خواهر/برادری مثل او برای نوزادشان افتخار می کنید.
در نظر داشته باشید که خیلی از رفتارها را کودکان با مشاهده کردن رفتارهای والدین می آموزند بنابراین رفتار شما سرمشق خوبی برای کودکتان خواهد بود.

۵.مراقب جملاتی که به کار می برید باشید.

الان نمی توانیم به پارک برویم بچه خواب است، حالا نمی توانم در مشق هایت به تو کمک کنم، بچه باید شیر بخورد. ساکت باش بچه را بیدار می کنی و …
حواستان باشد که همه چیز را گردن نوزاد تازه نیاندازید در این صورت کودک تان از نوزاد عصبانی خواهد شد. در این حالت بهتر است بهانه های دیگری بیاورید . الان دستانم مشغول است. بعد از ناهار می توانیم بیرون برویم. تا ۳ دقیقه دیگر به کمک شما می آیم و جملاتی مشابه این ها را استفاده کنید. در همه حال شما باید جوری رفتار کنید که حسادت کودک را برانگیخته نکنید.

۶. با کودکانتان دردودل کنید

سعی کنید احساسات او را درک کرده و با او صحبت کنید و از احساسات ناگفته او حرف بزنید. مثلاً “خیلی چیزها با ورود نوزاد جدید تغییر کرده و طول می کشد که همه ما به آن ها عادت کنیم”. به کودک نگویید که شرط میبندم که از نوزاد متنفری… بلکه بگویید که حتما سخت است که مامان وقت زیادی را با نوزاد جدید میگذراند… ای کاش می توانستیم الان به پارک برویم و منتظر بیدار شدن نوزاد نباشیم.
وقتی کودک متوجه شود که احساسات او را درک می‌کنید و به آن‌ها اهمیت می‌دهید کمتر به دنبال راهی برای جلب توجه شما می گردد.

حسادت کودک به نوزاد تازه متولد

۷. از ایجاد هر احساس خاص در کودکتان خودداری کنید

گاهی پیش می آید که والدین در مقابل کودک خود شروع به مقایسه کردن نوزاد جدید با کودک می کنند که مثلاً رشد موهای او چقدر بوده و این یکی چقدر؟! هر کدامشان در چه سنی شروع به راه رفتن کردن و در چه سنی دندان هایشان روییده و … توجه کنید که کودکان ممکن است اینها را به عنوان انتقاد ببینند.

۸. به کودکتان کلی عشق بدهید و او را در کارهای نوزاد درگیر کنید

نوازش ها را برای کودک تان بیشتر کنید او را بیشتر ببوسید و ساعتی را برای خواندن کتاب و وقت گذران بیشتر با او تعیین کنید. همچنین از کودک خود بخواهید نوزاد را سرگرم کند پوشک ها را بیاورد و یا پودر برای بچه بریزد، بگذارید کمی این بین بازی کند و جوراب های نوزاد را پایش کند. و از هیچ فرصتی برای تشویق رفتارهای خوب او دریغ نکنید.

مقالات مرتبط:

روابط خواهر و برادر در خانواده

بهترین روش تربیت کودک 4 ساله

چگونه فرزندانی با اعتماد به نفس تریبیت کنیم

ما در مهد و پیش دبستانی دوزبانه شادآموز، فضایی امن و شاد برای کودکان فراهم کردیم. در این فضا کودکان عزیزمان علاوه بر آموزش مهارت های اجتماعی در کنار همدیگر، با کمک مربیان و متخصصان کودک و با جدیدترین متدها، آموزش های متعددی همراه با بازی و سرگرمی دارند. در صورت داشتن هر گونه سوال با همکارانمان در شادآموز در ارتباط باشید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

verywellfamily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.