رشد جسمانی و فیزیولوژیک 1

چگونه کودک رو به پستانک عادت دهیم؟

چگونه کودک را به پستانک عادت دهیم؟

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

بسیاری از والدین تمایل دارند در ساعاتی که کودک شیر نمیخورد ولی تمایل به مکیدن سینه مادر دارد، از پستانک استفاده کنند. پستانک باعث کمتر شدن بی قراری کودک می شود. اما اینکه چه پستانکی مناسب کودک شما هست یا اینکه از چه سنی کودک پستانک را می پذیرد و راه هایی برای عادت دادن کودک به پستانک، نیاز به آگاهی دارد. همچنین استفاده از پستانک نکات ایمنی و بهداشتی دارد که هر پدر و مادری باید آنها را بداند. در این مقاله نکاتی درباره چگونگی استفاده درست از پستانک رو باهم می خوانیم.

عادت کودک به پستانک

بخش های تشکیل دهنده پستانک

نوک پستانک: نوک پستانک که در دهان کودک شما قرار می گیرد و یادآور زمان تغذیه اش است.
محافظ: محافظ به عنوان یک مانع در مقابل اینکه کودک شما تمام پستانک را داخل دهان ببرد و باعث به وجود آمدن خفگی کودک شود.
حلقه: حلقه برای زمانی است که شما می خواهید پستانک را از دهان کودکتان خارج کنید.
بسیاری از والدین نامهای متنوعی را برای پستانک کودک خود استفاده میکنند. کودک میتواند با آن اسم به پستانک عادت کند.

 

زمان مناسب پستانک برای کودک

چگونه میتوانیم تشخیص دهیم که زمان مناسبی برای استفاده از پستانک هست؟

  • شیشه شیر را زمانی که خالی است همچنان بمکد.
  • بدون انرژی و علاقه سینه مادر را بمکد و زمانیکه شیر دادن به کودک با سینه تمام شد دوباره این عمل را تکرار کند.
  • انگشتان دست یا پای خودش یا دیگران را بمکد. (در رابطه با انگشت مکیدن کودک این مقاله را بخوانید.)
  • علاوه بر انگشتان دست و پا اسباب بازیها یا گوشه بالش و لباس را بمکد.

در این شرایط کودک شما برای دریافت پستانک مناسب است. البته همه کودکان این علائم رو نشان نمیدهند. و این موضوع نشان دهنده این هست که باید کودک شما در شرایط دریافت پستانک قرار بگیرد. در اینصورت میتوانید علاقه داشتن یا عدم علاقه کودکتون به پستانک را متوجه بشوید. معمولا کودکان در زمان بین شیر خوردن یا زمانیکه خواب هستند میتوانند از پستانک استفاده کنند. پستانک راه مناسبی برای تاخیر شیر خوردن کودک نیست و تنها میتواند باعث کمتر شدن بیقراری او شود. گاهی اوقات بعضی از کودکان هیچ وقت پستانک را قبول نمیکنند و این موضوع غیر طبیعی نیست.

یک راه حل ساده برای قبول پستانک

با یک راه حل ساده میتوانید به راحتی به کودک خود پستانک بدهید. اینکه به جای آن که در هر زمانی که کودک پستانک را بیرون میدهد، آن را به داخل دهانش فرو ببرید. و در مقابل هرگاه که کودک در حال پذیرفتن پستانک بود آنرا از او بگیرید. در هنگام شیر خوردن زمانیکه کودک کاملا سیر شده است به آرامی پستانک را جایگزین سینه مادر کنید. سپس پستانک را از دهان کودک بیرون بکشید خواهید دید که کودک مقاومت میکند.

با تکرار چند باره این کار به راحتی کودکتان به پستانک عادت میکند و میتواند پستانک را بدون مقاومت بپذیرد. البته با توجه به ویژگی های هر کودک این روش متفاوت است. بعضی از کودکان متوجه این تغییر می شوند و مقاومت می کنند اما در بعضی دیگر مقاومتی از طرف کودک وجود ندارد و این روش برای این کار مناسب است. حتی اگر کودکتان در گرفتن پستانک یا نگهداشتن آن دچار مشکل باشد با این روش میتواند روش درست را یاد بگیرد و برای گرفتن پستانک گیج نمیشود.

برای اینکار بهتر است کودک قبل از 6 هفتگی باشد. چراکه تغییر در کودکان تا قبل از 6 هفتگی آسانتر و با مقاومت کمتری رو به رو هست اما تا بعد از آن هم عادتهای رفتاری کودک به مرور شکل میگیرد هم ممکن است کودک لجبازی بیشتری در این امر از خودش نشان دهد.

پستانک دادن به نوزاد

پستانک دادن به نوزاد

برای اینکار زمان مناسب و راه مناسب رو پیدا کنید. به‌طورکلی برای نوزاد شیرخوار توصیه می‌شود که ابتدا به مدت 3 تا 4 هفته صبر کنید و روش و مقدار نیاز تغذیه نوزاد را پیدا کنید و سپس پستانک را امتحان کنید. اگر قبل از زمان مناسب و دانستن نیاز کودکتان به او پستانک دهید کودک شما نمیتواند نیاز خود را به درستی پیدا کند. همچنین برای والدین هم تفکیک نیاز کود با زمانی که تنها نیاز به پستانک دارد سخت خواهد شد. بهتر است طبق الگو در ساعاتی که کودک نیاز به تغذیه ندارد از پستانک استفاده کنید و یا در زمان خواب کودک.

البته زمانی که کودک به پستانک عادت کند خودش میتواند پستانک را در مواقعی که به آن نیاز دارد استفاده کند. پزشکان و متخصصان میگویند که علائم نیازهای کودک و به عبارتی معنای گریه کودک را بشناسید که نشان‌دهنده درد، گرسنگی، نیاز به خواب، جمع شدن گاز در معده و… است. همچنین توصیه شده است که تا قبل از وزن گرفتن نوزاد که تقریبا در دو هفته بعد از تولد اتفاق میفتد پستانک دادن به نوزاد را شروع نکنید.

تفاوت پستانک ارتودنسی و پستانک معمولی

تفاوت پستانک ارتودنسی و معمولی

شکل کج شدن دندان از مشکلات اساسی هستند که در اثر مکیدن پستانک‌های معمولی به وجود می‌آیند. پستانک ارتودنسی برای رفع این مشکل استفاده می شود. نوک این پستانکها با پستانکهای معمولی فرق دارد و اختلالی در فک کودک و ساختمان آن ایجاد نمی کند. به این جهت پستانک ارتودنسی مناسب تر است که فک بالا و پایین کودک زمانیکه پستانک را میمکد در وضعیت بدی نیست. نوک پستانک ارتودنسی با معمولی تفاوت دیگری هم دارد و آن این است که نوک آن شبیه سینه مادر است و پایین آن پهن و بالای آن گرد است اما پستانکهای معمولی نوک گرد دارند. اگر پستانک ارتودنسی ظاهر متقارن داشته باشد نحوه قراردادن آن بسیار ساده خواهد بود. اما اگر نامتقارت باشد، قسمت برآمدگی باید در بالا قرار بگیرد.

اکنون که کودک شما مدتی است از پستانک استفاده می کند و زمان ترک پستانک فرا رسیده چکار باید کرد؟ این مقاله از شادآموز راهکارهایی ها را در این زمینه ارائه میدهد.

مقالات مرتبط:

راهکارهای ترک پستانک

راهکارهای ترک شیشه شیر

آموزش توالت رفتن کودک (از پوشک گرفتن کودک)

مضرات استفاده بیش از حد از پستانک ارتودنسی

رابطه بین عفونت گوش و استفاده از پستانک ثابت شده است. بنابراین توجه به این موضوع بسیار مهم است. کودکی که با پستانک زمان زیادی را می گذراند نیاز تغذیه ای خودرا نمی شناسد و به همین علت ممکن است از نظر تغذیه دچار گرسنگی شود. توانایی مکیدن سینه مادر برای کودک یک توانایی ضروری است. و استفاده کردن مداوم از پستانک باعث تاثیر منفی بر این توانایی میشود و منجر به مشکلاتی مانند دردناک شدن سینه، انسداد مجرای شیری و آماس غدد پستان شود.

شما میتونید برای مطالعه مقالات بیشتر به وبسایت مرکز پیش دبستانی شادآموز سر بزنید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

 

2 فکر در مورد “ چگونه کودک رو به پستانک عادت دهیم؟

  1. ali گفت:

    پستونک دادن به نوزاد خیلی به مادر کمک می کنه ولی وابستگی بچم به پستونک خیلی شدید شده چکار کنم

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      می توانید با کمک روش های ترک پستانک، که در این مقاله از شادآموز توضیح دادیم این کار را آسان تر انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.