بلاگ, رابطه والد و کودک 1

بازگشت به کار بعد از زایمان مادران

بازگشت به کار بعد از زایمان مادران

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

نکاتی برای آرامش خاطر مادران شاغل

بازگشت به کار بعد از زایمان می‌تواند گامی بزرگ باشد و برای مادران فرصتی برای تعامل اجتماعی و رشد فردی است. اما در عین حال، نگرانی‌هایی را از نظر کنار آمدن با مسئولیت‌های جدید و نگهداری از نوزاد به وجود می‌آورد.

تصمیم گیری برگشت به کار مادر

تصمیم‌گیری برای سرکار رفتن مادر

هیچ نظر قطعی در این مورد وجود ندارد. حتی نمی‌توان یک زمان ثابت را به عنوان زمان مناسب برای بازگشت به کار پس از زایمان اعلام کرد. این تصمیم شما است و به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله نوع شغل، تعامل خانواده و نحوه کنار آمدن نوزاد با تغییرات.

بهترین زمان بازگشت به کار بعد از زایمان

روانشناسان و پزشکان معتقدند مادر و نوزاد باید 40 هفته اول را در کنار یکدیگر به سر ببرند. با این وجود، برای تصمیم‌گیری در مورد زمان شروع به کار مادر شاغل باید شرایط زیر تأمین شده باشد:

  • مراقب و پرستار مطمئنی برای نوزاد پیدا شده باشد. (برای اطلاعات بیشتر در رابطه با پرستار کودک این مقاله را بخوانید.)
  • سلامت نوزاد در حد مطلوب است و نیاز به رسیدگی ویژه ندارد.
  • مادر از نظر سلامت جسمی و روانی در وضعیت مطلوب است و تحمل فشار اضافه را دارد.
  • همسر و سایر اعضای خانواده همراهی می‌کنند و مسئولیت‌های خود را در قبال خانه و خانواده تقبل کرده‌اند.

نگرانی و احساس گناه ناشی از بازگشت به کار بعد از زایمان

برگشت به کار مادران شاغل معمولاً استرس، ناراحتی و با احساس گناه برای دور شدن از نوزاد همراه است. همچنین، مادر نگران آن است که پیوند عاطفی مادر و فرزندش کمتر شده و فرزندش به سایر مراقبین علاقه بیشتری پیدا کند. نگرانی در مورد سطح کیفی مراقبت از نوزاد، دو تربیتی شدن، اضطراب جدایی کودک و مسئولیت‌های زندگی از دیگر مسائل مادران شاغل است.

فرزندان به مادر سالم و شاد نیاز دارند. پیش از هر چیز مراقب سلامت روان خود باشید. برای کنترل احساسات و اضطرابتان در مورد بازگشت به کار بعد از زایمان سعی کنید:

  • به اندازه کافی بخوابید.
  • خوب غذا بخورید.
  • به طور منظم ورزش کنید.
  • سعی کنید در ساعات پایانی شب نوزاد را بیدار نگه دارید تا در طول شب بتواند به خواب رود. 
  • با نوزادتان در اتاق مشترک بخوابید تا شیردهی در طول شب ساده‌تر شود.
  • در مورد مسائل محل کار با دوستان یا رئیس خود صحبت کنید.
  • در حد امکان، سعی کنید مسئولیت و شغلی را قبول کنید که تمام توان شما را طلب نمی‌کند. اگر تمام توان فکری و جسمی خود را در محل کار خرج کنید، پس از بازگشت به خانه، انرژی ارتباط با نوزاد و اعضای خانواده را نخواهید داشت.
  • اولویت‌های خود را طوری سازماندهی کنید که کنترل اوضاع از دستتان خارج نشود. هر روز برای روز بعد برنامه‌ریزی کنید و یک برنامه کلی هفتگی نیز داشته باشید.
  • بهتر است قبل از تصمیم‌گیری در مورد بازگشت به کار بعد از زایمان با مادرانی که تجربه مشابه داشته‌اند، صحبت کنید تا از تجربیات آنها بهره‌مند شوید.
  • همچنین بهتر است قبل از شروع کار، یک دوره آزمایشی را طی کنید. به عنوان مثال، چند ساعتی فرزندتان را در مهدکودک یا خانه فردی قرار دهید که قرار است در نبود شما از او مراقبت کند.

بچه داری مادر شاغل چگونه است؟

بچه داری مادر شاغل چگونه باید باشد؟

هنگام انتخاب نحوه مراقبت از نوزاد در نبود شما، باید نیازهای خانواده و محیطی را در نظر بگیرید. مسائل مالی نیز از دیگر فاکتورهای مهم است. علاوه بر اعضای خانواده مانند مادربزرگ پدربزرگ ها، می‌توانید از گزینه‌های دیگر مانند خانه‌های بازی، مهدکودک یا پرستار در خانه نیز استفاده کنید.

تقسیم مسئولیت‌ها

انجام مسئولیت‌های پیشین و کارهای خانه مهم‌ترین نگرانی برای بازگشت به کار بعد از زایمان است. پیش از شروع کار، در مورد تقسیم وظایف با اعضای خانواده و همسرتان صحبت کنید. مهم‌ترین مسائلی که باید در موردش صحبت کنید، شامل موارد زیر می‌شود:

  • چه کسی پس از پایان ساعت کار، بچه‌ها را از مهدکودک برای بردن به خانه اقوام برمی‌دارد؟
  • اگر بچه‌ها مریض شوند، چه کسی مرخصی می‌گیرد؟
  • کارهای خانه را چه کسی و چطور انجام می‌دهد؟

مادران شاغل و تغذیه نوزاد

مادران شاغل و تغذیه نوزاد 

برنامه‌ریزی می‌تواند مشکلات احتمالی تغذیه فرزند شما را پس از بازگشت به کار بعد از زایمان به حداقل برساند. به عنوان مثال، اگر کودک شما غذای جامد می‌خورد، می‌توانید از قبل غذا تهیه کنید. اگر کودکتان از شیر مادر تغذیه می‌کند، سعی کنید قبل از رفتن به محل کار، به اندازه کافی برای او شیر بدوشید و به کسی بدهید که از او نگهداری می‌کند.

برای آسودگی خاطرتان در محل کار باید حتما از قبل به تغذیه ی کودکتان فکر کرده باشید. اگر از شیر مادر تغذیه می کند، که باید به مقدار کافی برای کودک در خانه بگذارید. اگر از شیرخشک تغذیه می کند هم توجه داشته باشید که همه چیز در خانه محیا باشد و نیاز به ترک خانه توسط مراقب یا پرستار نباشد.

توافق با کارفرما

با کارفرما در مورد چگونگی ایجاد تعادل بین خواسته‌های کار و مراقبت از خانواده صحبت کنید. گزینه‌های کار پاره‌وقت، دورکاری از خانه و ساعت‌های منعطف کاری را بررسی کنید. اگر در دوره شیردهی به کار خود بازگشته‌اید و می‌خواهید فرزندتان را نیز همراه ببرید، در مورد فراهم شدن محلی آرام برای شیردهی با کارفرما صحبت کنید.

راهکارهای مدیریت استرس مادران شاغل

ناگزیر به دلیل مسئولیت‌های بیشتر، بازگشت به کار بعد از زایمان با استرس همراه است. مقداری استرس می‌تواند برای شما مفید باشد، چراکه به شما انگیزه و تمرکز بیشتر برای مقابله با چالش‌ها و مدیریت امور می‌دهد. اما استرس بیش از حد طاقت‌فرساست و توان روانی شما را در کنار آمدن با کارهای روزمره و لذت بردن از زندگی خانوادگی و روابط کاهش می‌دهد. راهکارهای زیر برای کاهش استرس مادران شاغل توصیه می‌شود:

  • یک روتین خانوادگی ایجاد کنید و به آن پایبند باشید. این به خانواده و کودکان کمک می‌کند بدانند چه انتظاری از آنان می‌رود و رفتار بهتری داشته باشند. روتین به شما کمک می‌کند با بازگشت به کار بعد از زایمان بتوانید زندگی خود را منظم نگه دارید و بر امور کنترل داشته باشید.
  • برای پختن غذا از تکنیک‌های کاهش زمان پخت استفاده کنید. برای مثال، از قبل سبزی‌ها، پیاز و سایر مواد اولیه سرخ‌کردنی را سرخ کنید و آنها را فریز کنید. اگر وقت خرید ندارید، آنلاین و به مقدار بیشتری خرید کنید. برای مواقع اضطراری کنسرو خریداری کنید. از زودپز و پلوپز برای پخت سریع‌تر غذا استفاده کنید.
  • هر کاری که می‌توانید را از شب قبل انجام دهید. مواردی مانند مرتب کردن و آماده کردن لباس‌ها یا آماده کردن ناهار فردا باعث می‌شود صبح کمتر عجله داشته باشید.
  • از اطرافیان در انجام مسئولیت‌های مختلف کمک بگیرید. وظایف را تقسیم کنید و به هر کس وظیفه‌ای را بدهید که می‌تواند از پس آن برآید.

مطالب مرتبط:

تغذیه نوزاد تا یکسالگی چگونه باید باشد؟

زمان از پوشک گرفتن نوزاد

بازگشت به کار بعد از زایمان تصمیم سختی برای شما است. ممکن است دچار احساس عذاب وجدان، ناراحتی، حس گناه و پشیمانی از تصمیم شوید. با این حال، اگر پیش از این شرایط را بررسی کرده‌اید و از مناسب بودن شرایط مطمئن بوده‌اید، نگران نباشید. این احساسات به مرور در شما حل می‌شوند.

ما در شاد آموز در کنار مادران شاغل هستیم و تلاش می‌کنیم با ارائه بهترین خدمات بخشی از نگرانی‌های شما را در مورد فرزند دلبندتان برطرف کنیم. نگرانی و سوالات خود را در مورد مراقبت از نوزاد و دغدغه‌های مادران شاغل با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید و سوالات خودتان را از متحصصین ما بپرسید. 

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

pregnancybirthbaby

 

نوشته های مرتبط

4 فکر در مورد “ بازگشت به کار بعد از زایمان مادران

  1. سحر گفت:

    بعد از زامیان من مرخصی گرفتم بازگشت به کار بعد از زایمان باید طبق یک برنامه صورت بگیره مقالتون رو خوندم الان سوالم اینه زمان مناسب برای بازگشت به کار برای هر شخص میتونه متفاوت باشه؟ چهل هفته زمان زیادی نیست؟

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      بازگشت مادر به کار پس از زایمان امری است که به خود مادر برمی گردد. مادر با در نظر گرفتن سلامت نوزاد و سلامتی کامل خودش طبق نظر پزشک می تواند انتخاب کند. طبق آنچه در مقاله گفته شد، پس از 40 هفته بهترین حالت ممکن هست اما هر فردی بسته به شرایط زندگی اش و فراهم کردن شرایط مناسب نگهداری کودک، بهترین انتخاب را خواهد داشت.

  2. فرناز یوسفی گفت:

    سلام من میخوام از اول آبان برگردم سرکار بخاطر شرایط مالی برای خرید مسکن بچه م چهار ماهشه خیلی ناراحتم مجبوری دارم اینکارو میکنم بچه م آسیب روحی نمیبینه من و نبینه صبح ها ؟؟ من تا ساعت ۳ میرسم پیشش ولی از هفت صبح بیداره

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      شرایط اقتصادی این روزها برای اغلب والدین چالش جدی ایجاد کرده و پدر و مادر مجبورند همزمان برای تامین مخارج خانواده کار کنند. شما در این مورد تنها نیستید و والدین زیادی شرایط مشابه شما را دارند، نگران نباشید مراکزی وجود دارند که شیرخوار می‌پذیرند و نگهداری و غنی سازی محیط رشد کودک را به عهده می‌گیرند. البته همینطور که در مقاله اشاره شده مادربزرگ و پرستار هم گزینه‌های دیگر هستند که بر اساس شرایط خودتون میتونید انتخاب کنید.
      آنچه که مهمه ایجاد دلبستگی ایمن در شیرخوار شماست. کیفیت حضورتون در زمانی که در کنارش هستید بسیار مهمه. حداقل روزانه دو الی سه ساعت با کیفیت و حضور شش دانگ را با او داشته باشید. تاجایی که میتوانید در مورد انتخاب کسی که قرار از فرزندتان مراقبت کند سختگیری نمایید تا زمانی که در محل کار هستید احساس آرامش داشته باشید چرا که زمانی که بر می‌گردید نوزاد شما یک مادر شاد و پرانرژی را می‌طلبد.
      این مورد را با خود تکرار کنید که شما انتخاب دیگری در این شرایط ندارید جز رفتن به سرکار. پس خودتون رو سرزنش نکنید. فقط اگر میتوانید در مورد انعطاف ساعت کاری و شرایط دورکاری با کارفرما صحبت کنید که بیشتر بتوانید با فرزندتان وقت بگذرانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.