بلاگ, رشد جسمانی و فیزیولوژیک 1

اگزمای نوزاد| علل، علائم و درمان التهاب پوست نوزاد

علت اگزمای نوزاد، نشانه ها و التهاب پوستی نوزاد

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

در چند ماه اول، اگزمای نوزاد معمولاً به صورت لکه‌های پوسته پوسته شده و قرمز روی پوست کودک شما ظاهر می‌شود. این مشکل رایج و قابل درمان است و در بسیاری از موارد با افزایش سن نوزاد، مشکل حل می‌شود.
اگر مطمئن نیستید که این بثورات خارش‌دار و ملتهب روی صورت نوزاد اگزما هستند یا مشکل دیگر، با این مطلب شادآموز با ما همراه باشید. پرسش و پاسخ‌های این مطلب به شما در درک بهتر مشکل کمک می‌کند.

علائم اگزمای نوزاد چیست؟

علائم اگزمای نوزاد چیست؟

اگزما در همه نوزادان یکسان به نظر نمی‌رسد. در نوزادان با پوست روشن، معمولاً به صورت تکه‌هایی از پوست قرمز خود را نشان می‌دهد. در نوزادان با پوست تیره، بثورات ممکن است بنفش، قهوه‌ای یا خاکستری به نظر برسند. تشخیص اگزما در نوزادانی با پوست تیره دشوارتر است. این تکه‌ها تقریباً همیشه خشک، خارش‌دار و خشن هستند. بروز اگزما در هر جایی از بدن نوزاد ممکن است، اما معمول روی گونه‌ها و مفاصل بازوها و پاهای آنها دیده می‌شود.

اگزمای نوزادان (6 ماه اول)

اگزما معمولاً روی صورت، گونه ها، چانه، پیشانی و پوست سر ظاهر می‌شود. همچنین می‌تواند به مناطق دیگر بدن گسترش یابد، اما معمولاً در ناحیه پوشک، یعنی محلی که رطوبت از پوست محافظت می‌کند، گسترش نمی‌یابد. معمولا در این سن، پوست فقط قرمز و ملتهب به نظر می‌رسد.

اگزمای نوزادان (6 تا 12 ماه)

در این مرحله، اگزما اغلب روی آرنج و زانوهای کودک ظاهر می‌شود که به دلیل سایش این نواحی به زمین در هنگام خزیدن و چهاردست و پا رفتن است. اگر بثورات اگزما عفونی شوند، ممکن است یک پوسته زرد یا چرک روی پوست ایجاد کنند.
اگزما در کودکان بزرگتر معمولاً در قسمت آرنج، پشت زانو، روی گردن، قسمت درونی مچ دست و مچ پا مشاهده می‌شود. اگزما در این کودکان به شکل پوسته‌های بیشتر و خشک‌تر، ضخیم‌تر، تیره‌تر و یا برآمده دیده می‌شود.

گاهی اگزمای نوزاد با یک بیماری پوستی تحت عنوان کلاه گهواره اشتباه گرفته می‌شود. اما تفاوت‌های کلیدی بین آنها وجود دارد. خارش و سوزش در بیماری کلاه گهواره کمتر است. به طور کلی، تا سن 8 ماهگی برطرف می‌شود و معمولاً کف سر، کناره های بینی، پلک‌ها و ابروها و پشت گوش ظاهر می‌شود.

علت اگزمای نوزاد

علت اگزما در نوزادان چیست؟

این مشکل می‌تواند ارثی باشد. اگر یکی از والدین مبتلا به اگزما باشد، نوزاد نیز می‌تواند مبتلا باشد. ابتلا به مشکلات موجود در سد پوستی، یعنی خروج رطوبت و ورود میکروب‌ها، نیز می‌تواند علت آن باشد. اگزما زمانی اتفاق می‌افتد که بدن سلول‌های چربی بسیار کمی به نام سرامید تولید می‌کند. اگر مقدار این سلول‌ها در بدن فرد کم باشد، پوست آب خود را از دست داده و خشک می‌شود.

آیا اگزمای نوزاد خود به خود درمان می‌شود؟

اغلب این طور می‌شود. بیشتر بچه ها قبل از شروع مدرسه خود به خود درمان می‌شوند و مشکلی از این نظر وجود ندارد. هر چند شایع نیست، اما گاهی اگزما تا دوره بزرگسالی ادامه می‌یابد. اگر خشکی پوست ادامه پیدا کرد، مراجعه به پزشک متخصص پوست ضروری است.

درمان اگزمای نوزاد

درمان اگزمای نوزاد

هیچ درمانی برای اگزمای نوزاد وجود ندارد. در بیشتر موارد، با گذشت زمان این وضعیت بهتر می‌شود. درمان اصلی این مشکل مبتنی بر جلوگیری از خشک شدن پوست و پیشگیری از اگزما است. راهکارهای زیر برای مادرانی که نوزادشان به اگزما مبتلاست، توصیه می‌شود:

  1. نوزاد را به حمام های آب گرم و طولانی مدت نبرید. از آب ولرم برای او استفاده کنید و پوست او را بیش از حد مالش ندهید. استفاده از لیف و حوله زبر برای این کودکان ممنوع است. برای خشک کردن نوزاد از حوله نرم استفاده کنید و آن را به پوستش نکشید.
  2. پوست نوزاد را به طور مکرر با پمادها، کرم ها و لوسیون های فاقد عطر و رنگ، مخصوصاً بلافاصله بعد از حمام مرطوب کنید.
  3. با پزشک در مورد رژیم غذایی خودتان و نوزاد مشورت کنید. مصرف برخی غذاها توسط مادر اگزمای نوزاد را تشدید می‌کند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از مرکبات، محصولات لبنی پاستوریزه، گوجه فرنگی، میان وعده‌های قندی فرآوری شده، الکل، شکلات، و چای سیاه. در صورتی که پس از مصرف این مواد احساس می‌کنید التهاب پوستی نوزاد تشدید می‌شود بهتر است آنها را حذف کنید. برخی از شیرخشک‌ها نیز این مشکل را برای نوزاد به وجود می‌آورند. در مورد تغییر برند شیرخشک با پزشک اطفال مشورت کنید.
  4. به نوزاد لباس های نخی نرم با امکان تبادل هوا بپوشانید. لباس های زیر با سایش به پوست نوزاد، تحریک پوستی را تشدید می‌کنند. مواد محرک و آلرژن های شناخته شده را تا آنجا که ممکن است از خانه خارج کنید.
  5. ناخن های کودک را کوتاه نگه دارید تا به پوست خود آسیب نرساند و منجر به التهاب و عفونت بیشتر نشود.
  6. برای جلوگیری از تعریق زیاد، کودک را خنک نگه دارید. برای این کار می‌توانید از از کمپرس سرد (دستمال مرطوب و خنک)، به ویژه در مناطق تحریک شده، استفاده کنید.
  7. داروهای زیر ممکن است برای درمان اگزمای نوزاد تجویز شود، با این وجود هرگز به نوزاد به طور سرخود دارو ندهید. تجویز این داروها به شرایط بیمار بستگی دارد:
  • کورتیکواستروئیدهای موضعی
  • آنتی‌هیستامین‌ها
  • داروهای آنتی‌بیوتیکی، ضد ویروسی یا ضد قارچی برای عفونت های پوستی
  • داروهای خوراکی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند.
  • مهار کننده‌های موضعی کلسینورین، که داروهای غیر استروئیدی کنترل کننده التهاب هستند.

درمان سریع اگزمای نوزادی اهمیت زیادی دارد چرا که از پیشرفت شرایط و دشوارتر شدن درمان جلوگیری می‌کند.

مقالات مرتبط:

زردی نوزاد

کولیک نوزاد

گرفتن آروغ نوزاد

یبوست نوزاد

برفک دهان نوزاد

کودکان مبتلا به اگزما بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به عفونت های پوستی هستند، زیرا اگزما ورود باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر میکروب‌ها را به بدن راحت‌تر می‌کند. اگر متوجه عفونت روی پوست کودک خود شدید، مانند تاول‌های پر از چرک، زخم یا زخم نارنجی مایل به زرد، هر چه سریع‌تر با پزشک تماس بگیرید.

اگزمای نوزاد درمان قطعی به جز پیشگیری و جلوگیری از تحریک بیشتر ندارد. نگران نوزاد دلبندتان نباشید. در بیشتر موارد استفاده از روش‌های مرطوب کردن پوست و کرم های مخصوص اگزما به بهبود وضعیت پوست کمک می‌کند و با بزرگ‌تر شدن نوزاد، مشکل برطرف می‌شود. شادآموز تلاش می‌کند تا با تولید محتوای متنوع در مورد نوزدان و کودکان به سوالات والدین پاسخ دهد. تجربیات خودتون رو در قسمت دیدگاه این مطلب با ما به اشتراک بگذارید همچنین می توانید سوالاتتان را در قسمت دیدگاه بنویسید تا در اسرع وقت توسط متخصصین ما پاسخ داده شود.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منابع:

 

raisingchildren

everydayhealth

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.