رشد جسمانی و فیزیولوژیک 1

کولیک نوزاد | 11درمان خانگی تسکین آن

درمان خانگی برای کولیک نوزاد

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

بسیاری از نوزادان دلدردهای شدید را تجربه می‌کنند. کولیک یا قولنج نوزاد مشکلی است که معمولاً چند هفته پس از تولد نوزاد آغاز می‌شود و این دوره‌های استرس‌زا برای والدین هر شب در زمان نسبتا یکسانی تکرار می‌شود. گاهی این دل دردها ناشی از یبوست کودک می باشد. در هر صورت باید دلیل گریه های کودک به علت دل درد توسط متخصص بررسی شود. در این مطلب تلاش می‌کنیم شما را با درمان سریع کولیک نوزاد آشنا کنیم. در این ویدیو چند روش و ماساژ کولیک نوزاد برای آرام کردن دل دردهای کولیکی و کم کردن گریه های کودک را می بینیم. 

 

کولیک چیست؟

گریه تنها ابزار نوزادان برای برآورده کردن نیازهایشان است. اما گریه در نوزادان مبتلا به قولنج به‌طور ناگهانی و بدون دلیل مشخص شروع می‌شود و هیچ درمان آشکاری ندارد. کولیک نوزاد یک بیماری یا تشخیص نیست بلکه ترکیبی از رفتارهای گیج‌کننده است. در واقع، یک اصطلاح برای گریه زیاد در نوزادان سالم است و تقریباً از هر 5 نوزاد در1نفر اتفاق می‌افتد.
پزشکان معمولاً بر اساس “قوانین سه گانه” دلدردهای کولیکی نوزاد را تشخیص می‌دهند. مشخصه آن عبارتست از:

  • مجموعا حداقل سه ساعت در روز طول می‌کشد.
  • حداقل سه روز در هفته اتفاق می‌افتد.
  • حداقل سه هفته متوالی دوام می‌آورد.
علت کولیک در نوزادان چیست؟

علت کولیک نوزاد

علت کولیک نوزادان چیست؟

نظرات مختلفی در مورد علت شروع گریه‌های کولیکی نوزاد وجود دارد، از جمله:

  • سیستم گوارشی نابالغ
  • رفلاکس معده
  • آلرژی به پروتئین شیر گاو در شیرخشک‌ها
  • واکنش به رژیم غذایی مادر
  • مواجهه با دود سیگار

علائم قولنج نوزاد چیست؟

کولیک، به طور کلی از الگوی “قوانین سه گانه” پیروی می‌کند: گریه در مجموع حداقل سه ساعت در روز، حداقل سه روز در هفته و حداقل سه هفته متوالی ادامه دارد. علائم کولیک در نوزادان مواردی است که باید به آن دقت کرد. در ادامه به بررسی برخی از این علائم می پردازیم.

  • تقریباً در یک ساعت خاص شروع می‌شود (هر روز در اواخر بعد از ظهر یا اوایل عصر رخ می‌دهد، اما می‌تواند متفاوت باشد).
  • به نظر می‌رسد نوزاد بدون دلیل گریه می‌کند (گرسنه یا خسته نیست و پوشک تمیز است).
  • نوزاد پاهای خود را بالا می‌کشد، مشت‌هایش را در هم می‌فشارد و پاها و بازوهای خود را بیشتر حرکت می‌دهد.
  • نوزاد چشمان خود را می‌بندد، پیشانی خود را در هم می‌کشد و حتی نفس خود را برای مدت کوتاهی حبس می‌کند.
  • فعالیت روده افزایش می‌یابد و نوزاد گاز دفع می‌کند.
  • خوردن و خوابیدن با گریه مختل می‌شود. نوزاد به شدت به دنبال نوک سینه است، اما پس از شروع مکیدن آن را رد کند یا چند لحظه فقط برای جیغ کشیدن بیدار می‌شود.

کولیک نوزاد تا چند ماهگی ادامه دارد؟

خبر خوب این است که کولیک نوزاد تا ابد ادامه نمی‌یابد. در بسیاری از موارد، قولنج نوزاد در دو تا سه هفتگی شروع می‌شود (کمی دیرتر در نوزادان نارسدر 6 هفتگی به اوج خود می‌رسد و به‌تدریج در 12 هفتگی بهبود می‌یابد. بنابراین، کولیک در بسیاری از نوزادان پس از 3 ماهگی به‌طور معجزه‌آسایی بهبود می‌یابد.

تفاوت گریه کولیکی در نوزادان با گریه معمولی چیست؟

تمایز قائل شدن بین گریه ناشی از دلدردهای کولیکی و سایر دلایل گریه کردن دشوار است. اما بسیاری از پزشکان معتقدند گریه ناشی از کولیک بلندتر، شدیدتر و شبیه به جیغ است. این نوع گریه تقریباً قابل آرام کردن نیست، پس با شیر خوردن، تعویض پوشک و دیگر روش‌های معمولی تسکین نمی‌یابد. همچنین، به نظر می‌رسد در ساعت‌های خاصی شروع می‌شود و تا چند ساعت ادامه می‌یابد. مقاله ی گریه ی نوزاد از شادآموز را بخوانید.

بهترین داروی دلدردهای کولیکی نوزاد چیست؟

بهترین داروی کولیک نوزاد

بهترین داروی دلدردهای کولیکی نوزادان چیست؟

علاوه بر سرخوردگی و خستگی، ممکن است احساس گناه و ناکافی بودن داشته باشید زیرا در آرام کردن نوزاد خود ناتوان شده‌اید. همیشه پیش از آنکه سریع سراغ استراتژی بعدی بروید، برای درمان قولنج نوزاد و قطع گریه‌هایش، زمان کافی به هر راهکار اختصاص دهید تا شاید گریه‌های فرزندتان قطع شد.

ابتدا موارد زیر را بررسی کنید:
گریه راه ارتباطی برای برآورده شدن نیازهای نوزاد است. از تمیز بودن پوشک، سیر بودن، تغذیه مناسب و مناسب بودن دمای بدن نوزاد اطمینان حاصل کنید.
دل دردهای کولیکی می‌تواند به دلیل عدم تحمل تحریک بیش از حد باشد. تعداد مهمانان را محدود کنید و در اواخر عصر نور و تحریک محیطی را کم کنید.
اگر موارد بالا را رعایت کرده‌اید، نوزاد را در آغوش بگیرید و با “Shhh” گفتن آرام، سعی کنید او را بخوابانید.
اگر به مشکلات گوارشی مشکوک هستید، مراحل زیر را طی کنید:

ماساژ شکم نوزاد

ماساژ کولیک نوزاد یکی از راه هایی است که باعث آرام شدن نوزاد می شود. نوزاد را در بغل بگیرید، به صورتی که سرش روبه پایین باشد و شکمش روی بازوی شما قرار داد. به آرامی کمر نوزاد را ماساژ دهید یا با کف دست روی آن ضربه بزنید. سعی کنید آروغ نوزاد را بگیرید تا دل درد تسکین یابد.

استفاده از قطره کولیک یا قطره پروبیوتیک

از متخصص اطفال در مورد امکان استفاده از قطره کولیک و قطره پروبیوتیک سوال کنید. مطالعات نشان می‌دهند این محصول می‌توانند با کاهش نفخ به برطرف شدن دلدردهای کولیکی نوزاد کمک کنند. باکتری‌های پروبیوتیک نیز به‌طور طبیعی در دستگاه گوارش رشد می‌کنند و به ارتقاء سلامت روده کمک می‌کنند.

اصلاح رژیم غذایی مادر

در صورت تغذیه با شیر مادر، مواد غذایی نفاخ را از رژیم غذایی خود حذف کنید مانند حبوبات و برخی سبزیجات نفاخ مانند کلم، گل کلم، و فلفل دلمه، مرکبات اسیدی یا غذاهای حساسیت‌زا مانند لبنیات، سویا، گندم، تخم مرغ، بادام زمینی، آجیل درختی، ماهی.

تعویض شیرخشک

برای نوزادانی که از شیرخشک تغذیه می‌کنند، تعویض شیرخشک به نوعی که برای نوزادان حساب طراحی شده و فاقد شیر گاو است می‌تواند موثر باشد. مطالعات نشان داده است که دادن شیرخشک هیپوآلرژنیک به نوزادان مبتلا به کولیک علائم قولنج را کاهش می‌دهد. با این حال، پیش از تغییر، تأیید پزشک خود را دریافت کنید.

در آغوش گرفتن نوزاد چه کمکی به درمان دلدرد نوزاد می کند؟

در آغوش گرفتن نوزاد

درمان خانگی کولیک نوزاد با چند روش دیگر:

در آغوش گرفتن نوزاد 

گاهی برای نوزاد، در آغوش گرفته شدن، تکان خوردن و لالایی کفایت می‌کند. نگران به اصطلاح بغلی شدن نباشید. اگر با در آغوش گرفته شدن به او آرامش می‌دهید، او را بغل کنید.

قنداق کردن نوزاد

یک حوله نازک را کمی گرم کنید و در حالی که هنوز گرم است، آن را محکم دور نوزاد بپیچید. ترکیب گرما و احساس امنیت ممکن است به خشک شدن اشک نوزاد کمک کند.

نویز سفید

همهمه جاروبرقی، سشوار، هود آشپزخانه یا دستگاه‌های پخش نویز سفید می‌تواند برای نوزادان آرامش‌بخش باشد، چراکه آنها را به یاد رحم مادر می‌اندازد.

موسیقی آرامش‌بخش

لالایی آرامش‌بخش، صدای “shhh” می‌تواند کولیک یا قولنج نوزاد را درمان کند. تجربه بسیاری از والدین ثابت کرده است که تولید صدای “shhh” توسط پدر (یا هر فرد مذکر) به تسکین نوزاد کمک می‌کند. این می‌تواند به دلیل بم بودن صدای مردان باشد. نوزاد را به آغوش پدر بسپارید و کمی استراحت کنید.

حرکت کردن و تاب خوردن

نوزادان تازه متولد شده با تکان خوردن احساس آرامش می‌کنند، زیرا تجربه رحم را برای آنها یادآوری می‌کند.

پستانک

برخی از نوزادان کولیکی همیشه می‌خواهند شیر بخورند که ممکن است، نه به دلیل گرسنگی، که به دلیل آرامش بخش بودن مکیدن برای آنها باشد. بنابراین اگر نوزادتان غالباً بدخلق به نظر می‌رسد و تغذیه کافی او را راضی نمی‌کند، پستانک می‌توان به درمان کولیک نوزاد کمک کند. مقاله عادت دادن کودک به پستانک از شادآموز را بخوانید.

حرکت با خودرو

حرکت کردن در درمان قولنج نوزاد معجزه می‌کند. او را در کالسکه قرار دهید و کمی دور بزنید. یا سوار خودرو شوید و چند دور در محل زندگی خود بزنید.

ممنوعیت داروهای گیاهی

هرگز نباید بدون مشورت با پزشک متخصص اطفال، هیچ‌گونه دارویی گیاهی یا غیر دارویی به نوزاد بدهید. و همیشه قبل از ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی خود یا نوزاد با پزشک مشورت کنید.

در ادامه ی مقالات مربوط به سلامت نوزاد، مقاله ی سیاهی دندان با قطره آهن از شادآموز را بخوانید.

در حالی که احتمال دارد دوره‌های جیغ کشیدن نوزاد شما به دلیل کولیک باشد، اگر به نظر می‌رسد که نوزاد بیش از حد گریه می‌کند، به پزشک متخصص اطفال رجوع کنید. پزشک می‌تواند با معاینه نوزاد سایر علل احتمالی گریه زیاد را رد کند. و اگر پزشک فکر می‌کند دلیل این گریه‌ها دلدردهای کولیکی است شاید چند استراتژی آرامش‌بخش دیگر دریافت کنید. استراتژی شما برای درمان کولیک نوزاد چیست؟ راهکارهای خود را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید و از صفحه ما در اینستاگرام دیدن کنید.

شادآموز را در اینستاگرام دنبال کنید:

instagram

منبع:

whattoexpect.com

نوشته های مرتبط

5 فکر در مورد “ کولیک نوزاد | 11درمان خانگی تسکین آن

  1. نازنین گفت:

    بچه من سه ماهشه بعد از خوردن شیر بی دلیل گریه می کنه و پاهاش رو داخل شکمش جمع می کنه آیا این مسئله هم کولیک نوزاد حساب می شه؟

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      با پیگیری معاینات منظم کودک نزد پزشک متخصص، علائم کولیک نوزادان و بیماری های کودک مشخص خواهد شد.

  2. سوسن گفت:

    کولیک نوزاد ایا با ماساژ قابل درمانه؟

    1. shadamooz گفت:

      سلام همراه گرامی
      بله در مقاله ی کولیک نوزاد ویدیویی برای آموزش ماساژ کولیک نوزاد قرار داده ایم. حتما ببینید.

  3. علی گفت:

    مطلب خوبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.